Lovitură teribilă pentru toţi românii! Vestea pe care nu voia să o audă nimeni. Ce se întâmplă cu facturile: „Ne așteaptă vremuri mai dificile”
- Sabina Popescu
- 15 aprilie 2022, 23:00
Răsturnare de situație în cazul legii offshore, depusă în Parlament în această săptămână. Deși proiectul oferă șansa ca România să devină lider regional și stabilește prețuri mai ieftine pentru populație în cazul gazelor naturale, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a arătat că, iarna viitoare, costurile nu vor fi mai mici.
Legea offshore nu promite prețuri mai mici la gazele naturale pentru iarna anului 2023, a arătat ministrul Economiei, care a explicat că doi pași importanți pe care trebuie să îi respecte țara noastră în prezent se referă la achiziția de gaze la costuri mai reduse și înmagazinarea serviciilor astfel încât în următorul sezon rece să nu ne confruntăm cu depozite goale.
Ce se întâmplă cu Legea offshore?
„Nu vreau să vin cu o imagini optimiste despre această Lege Offshore, pentru că ea trebuia să fie făcută cu mult timp înainte. Dacă facem ce trebuie, extragem din 2026, iarna. Compania Salrom are capacități de stocare, deci trebuie să cumpărăm ieftin, să stocăm, iar iarna să extragem de acolo.
Balanța gazului va duce la efecte pozitive din iarna viitoare. În această vară trebuie să semnăm pentru gaze, ca să avem la iarnă. Altfel, dacă ne trezim iar cu depozitele goale, vom plăti prețuri astronomice, ca iarna trecută”, a declarat ministrul Economiei.
Se anunță vremuri dificile pentru români
Florin Spătaru a precizat că „ne așteaptă vremuri un pic mai dificile”, însă a promis că guvernanții vor face toate demersurile astfel încât populația să treacă cu bine peste această perioadă de criză.
„Nu am spus niciodată că avem suficiente stocuri de gaze. Am intrat în noiembrie în guvern, am văzut ce penurie e, am venit cu soluții, dar nu se rezolvă azi toate aceste probleme.
Nu pot răspunde la întrebarea „De ce nu am făcut aceste exploatări mai înainte” sau de ce a scăzut producția la unele zăcăminte. În golurile de mine din minele de sare putem stoca gaze”, a afirmat Florin Spătaru, sugerând că rezonează foarte bine cu liderul UDMR din coaliția de guvernare, Kelemen Hunor, care are declarații realiste în această perioadă.
Florin Spătaru vorbește despre un nou grup de lucru
Ministrul Economiei a arătat că la nivelul instituției guvernamentale pe care o conduce a fost constituit un grup de lucru care lucrează pentru identificarea problemelor și remedierea cât mai rapidă a lor.
„De exemplu, avem mii de mașini blocate pentru că nu există două șuruburi ca să facă producția. Am elaborat ajutoare de somaj pentru aceste companii. Și în agricultură am intervenit și trebuie să ne asigurăm o producție agricolă consistentă”, a evidențiat ministrul Economiei, Florin Spătaru, în emisiunea „Culisele Statului Paralel”.