Ştirea e senzaţională.

Nu prin implicarea unei vedete precum Mircea Diaconu, ci prin deosebitele sale semnificaţii social-politice şi morale, între care la loc de cinste se află următoarea constatare:

Justiţia română a dat una peste bot Grupului Infracţional Organizat alcătuit din Victor PontaDan VoiculescuTrustul Intact şi Penalii din toate partidele.

Să mă explic.

O sentință a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a confirmat în chip definitiv şi irevocabil decizia ANI potrivit căreia Mircea Diaconu a comis infracţiunea de incompatibilitate. Ca urmare a Deciziei ANI, timp de cîţiva ani Mircea Diaconu nu poate ocupa o funcţie publică.

Mircea Diaconu era vicepreşedinte al PNL. Un actor bun, lovit însă de o boală de care se pricopsesc doar nulităţile din domeniu:

Ambiţia de a fi politruc şi, mai ales, politruc şef.

Un altul în locul lui nu numai că, după experienţa Lumii mizere a politicii româneşti s-ar fi întors la artă, considerînd că adevărata Scenă e scena-scenă şi nu scena politică, dar mai mult, nici nu s-ar aventurat să joace pe vreun rol, fie acesta și de cărător, al unei feștile, pe scena politică.

Că Mircea Diaconu şi-a propus să fie vedetă a scenei politice e o chestiune care-l priveşte.

Ceea ce ne priveşte pe noi, ceilalţi, care urmărim scena politică, e faptul că, după satisfacerea smoircăielilor lui Mircea Diaconu de a fi pe lista PNL, conducerea PNL l-a retras, conştientă că ar putea avea probleme cu Decizia ANI.

Dacă Mircea Diaconu ar fi fost un ins interesat de politică de dragul politicii, s-ar fi resemnat şi ar fi rămas vicepreşedinte PNL.

Se vede treaba că pentru Mircea Diaconu politica e doar o trambulină pentru şefii.

Aşa că actorul demisionează din PNL şi anunţă că va candida independent.

Mai grav pentru insul care cerea PNL să-i dea o funcţie ca să muşte din duşmani, Mircea Diaconu ia calea asumtaă de toate nulitățile românești ambițioase:

Calea Grivco.

Merge la Dan Voiculescu şi-i cere sprijinul Trustului.

Condamnatul la 5 ani închisoare în primă instanţă pentru corupţie miroase imediat, ca un şobolan caşcavalul, ocazia:

Mircea Diaconu e un prilej de a administra Justiţiei o cizmă de Securist în gură.

În plus, cazul ambițiosului fără măduvă poate fi folosit în bătălia împotriva lui Crin Antonescu, dușmanul lui Victor Ponta. Oportunistul de serviciu Mircea Diaconu acceptă să-i fie folosit cadavrul politic pe post de ghioagă împotriva partidului care l-a făcut om.

Dan Voiculescu dă ordine şi comandoul de huligani de la Antena 3 porneşte la atac împotriva Justiţiei.

Altfel spus, începe o campanie pentru strîngerea de semnături în favoarea indepedentului Mircea Diaconu însoţită de atacuri abjecte la adresa Justiţiei.

Ca marioentă a Penalilor din PSD, Victor Ponta vede şi el Justiţia ca un duşman.

În sîrba campaniei se prinde şi Victor Ponta.

Mai întîi pentru că Victor Ponta, ca marionetă a Penalilor din PSD, nu poate scăpa prilejul de a lovi Justiția.

În felul acesta, el își plătește rămînerea în prepeleacul Puterii.

Apoi, campania angajată de condamnatul Dan Voiculescu e un bun prilej de a-i mai da un ghiont lui Crin Antonescu.

Aşa se ajunge la faptul unic într-o ţară civilizată că premierul României purcede la obstrucţionarea Justiţiei. El se duce la Antena 3, pledează pentru candidatura lui Mircea Diaconu, pune organizaţiile PSD din ţară să strîngă semnături pentru Mircea Diaconu şi promite că PSD îi va da voturi.

Mai mult, Victor Ponta îl atacă pe Crin Antonescu pentru că acesta, spre deosebire de el, a decis să respecte decizia ANI.

Graţie maşinăriei PSD-iste, Mircea Diaconu strînge semnăturile şi-şi depune candidatura.

ANI o contestă la BEC.

BEC dă dreptate ANI.

Vă imaginaţi ce s-ar fi întîmplat dacă BEC accepta candidatura lui Mircea Diaconu?

S-ar fi împlinit obiectivul asumat de Grupul Infracţional Organizat pentru candidatura lui Mircea Diaconu:

Terfelirea Justiției.