Evenimentul ZileiInternationalLovitură pentru Trump. FBI a intrat peste Rudolph Giuliani și au confiscat dispozitivele electronice

Lovitură pentru Trump. FBI a intrat peste Rudolph Giuliani și au confiscat dispozitivele electronice

Lovitură pentru Trump. FBI a intrat peste Rudolph Giuliani și au confiscat dispozitivele electronice
Ancheta pentru posibila încălcare a legilor privind lobbying-ul de către Rudy Giuliani ca avocat personal al fostului președinte Donald Trump, procurorii au obținut mandate de percheziționare la domiciliu, scrie New York Times.

Investigatori federali au percheziţionat miercuri apartamentul din New York al fostului primar al metropolei Rudolph Giuliani, devenit ulterior avocatul personal al preşedintelui Donald Trump. Anchetatorii au confiscat dispozitive electronice din locuinţă, transmite Reuters, care citează un articol din New York Times.

Acțiunea relansează ancheta asupra lui Giuliani

Punerea în executare a mandatului de percheziţie este o măsură extraordinară a procurorilor împotriva unui avocat, mai ales în cazul avocatului unui fost preşedinte, şi constituie un punct de cotitură major în ancheta care îl vizează pe Giuliani, mai scrie New York Times.

Potrivit unei surse CNBC, Giuliani le-a predat un telefon mobil, un iPad și laptop. Agenții federali au părăsit reședința fostului primar al New York-ului după 45 de minute, a mai precizat sursa citată. Mandatul de percheziție s-a extins și asupra biroului lui Giulani, de unde s-au ridicat de asemenea echipamente electronice.

Giuliani este anchetat pentru donații ilegale din Ucraina pentru Trump

Procurorii din Manhattan anchetează afacerile lui Rudy Giuliani în Ucraina. Doi foşti asociaţi ai lui Rudy Giuliani, Lev Parnas şi Igor Fruman, sunt inculpaţi pentru că s-ar fi folosit de o firmă-fantomă pentru a face o donaţie ilegală în valoare de 325.000 de dolari pentru realegerea lui Donald Trump.

Pe de altă parte, Lev Parnas şi Igor Fruman au lucrat cu Giuliani pentru a-l ajuta pe fostul primar al New York-ului să caute informaţii compromiţătoare despre Joe Biden, pe când acesta era candidat prezidenţial, dar şi despre fiul acestuia, Hunter, scrie Agerpres.

Biroul Procurorului Statelor Unite din Manhattan și F.B.I. au încercat de luni de zile să obțină un mandat de percheziție pentru telefoanele avocatului fostului președinte Trump. O altă sursă a relatat, la postul de televiziune CNBC, că agenții FBI au executat și un ordin de percheziție la domiciliul din Washington al avocatei republicane Victoria Toensing, apropiată de Giuliani.

Surse: New York Times, CNBC

Citește și Cutremur în politica americană. Giuliani s-a decis să vorbească


Accesează: