Lovitură pentru Diana Șoșoacă. Procurorii au cerut imaginile. Senatoarea are probleme mari

Lovitură pentru Diana Șoșoacă. Procurorii au cerut imaginile. Senatoarea are probleme mari sursa: Arhiva EVZ

Procurorii care investighează cazul au cerut Biroului Permanent imaginile cu senatorul Diana Șoșoacă, de la scandalul care a avut loc în luna aprilie în Parlamentul României.

Biroul Permanent al Senatului s-a reunit, joi, într-o ședință online, pentru a dispune Comisiei Juridice să caute respectivele imagini solicitate de Procuratură.

Comisia juridică a Senatului a suspendat, în luna aprilie 2021 dezbaterea sesizării grupului PNL prin care se solicită analizarea „derapajelor" de comportament ale senatoarei Diana Şoşoacă în Parlament.

Cum s-au petrecut faptele

Diana Şoşoacă s-a prezentat la şedinţa comisiei. La intrare, preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a încercat să o oprească, pentru că „poartă o mască de protecţie sanitară neconformă".

Ne puteți urmări și pe Google News

„Doamna Iulia Scântei încălcaţi dreptul constituţional la apărare. (...) Voi formula plângere penală împotriva dumneavoastră", i-a transmis Diana Soşoacă, din cadrul uşii, preşedintelui Comisiei juridice.

Ea i-a acuzat pe cei care blocau uşa că au lovit-o peste picior şi a precizat că sună la 112. „Mi-a strivit picioru’. Am fost supusă violențelor”, a declarat atunci Șoșoacă.

Ulterior, cu ajutorul soţului, Şoşoacă a tras de uşă şi a intrat, în sala de şedinţă, dar membrii din Comisia juridică au plecat. În sprijinul senatoarei a venit şi Adriana Bahmuţeanu, care a susţinut că în faţa Palatului Parlamentului sunt mai mulţi oameni care o susţin pe Diana Şoşoacă. Aceasta a plecat apoi împreună cu o persoană, despre care a spus că este poliţist, pentru a da declaraţii.

Parlamentarii PNL s-au declarat deranjați

Parlamentarii PNL au luat imediat atitudine, prezentând un comunicat potrivit căruia senatoarea Șoșoacă „instigă la ură şi haos în luările de cuvânt din plenul Senatului, jigneşte, aduce ofense şi grave acuzaţii neîntemeiate, utilizează discurs homofob, xenofob, extremist, în loc să îşi respecte statutul de parlamentar şi să facă legi în interesul românilor şi pentru electoratul care a trimis-o în Parlament.

Sunt prea multe derapaje care pun în pericol buna funcţionare a Legislativului, dar şi aplicarea şi respectarea măsurilor de protecţie. Este grav să tolerăm asemenea conduită, mai ales că există sancţiuni disciplinare, statuate clar în cuprinsul art. 207 din Regulamentul Senatului".

Articolul 207 din Regulamentul Senatului prevede pentru abateri de la deontologia parlamentară sancţiunile: atenţionare, chemarea la ordine, retragerea cuvântului, îndepărtarea din sală pe durata şedinţei şi avertisment public scris.