Lovitură pentru Aristotel Căncescu. Consiliul Județean s-a constituit parte civilă în dosarul în baronului liberal judecat pentru corupție

Lovitură pentru Aristotel Căncescu. Consiliul Județean s-a constituit parte civilă în dosarul în baronului liberal judecat pentru corupție

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov s-a constituit parte civilă în dosarul în care a fost trimis în judecată preşedintele suspendat al instituţiei, Aristotel Căncescu.

"Este vorba despre două speţe legate de firma Ramb Sistem SRL şi trei speţe legate de firma Gotic. În cazul firmei Ramb Sistem SRL vorbim despre un contract la Liceul Sportiv şi un contract la Agrement, prejudiciu care ar fi de 800.000 de lei, iar în cazul firmei Gotic, prejudiciul vizează contracte ce aveau ca obiect întreţinerea, reparaţia şi salubrizarea drumurilor judeţene, dar şi finalizarea şi întreţinerea drumului dintre localităţile Rupea-Racoş", a declarat pentru Agerpres, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Claudiu Coman.

Acesta nu a precizat, însă, prejudiciul creat în cazul firmei Gotic.

Acesta a adăugat că instituţia a făcut expertize, un audit, este parte civilă în mai multe procese penale pentru speţele menţionate, iar în momentul în care dosarul în care Aristotel Căncescu este acuzat de fapte de corupţie intră pe rol, celelalte vor fi suspendate.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Indiferent care sunt sumele vehiculate, acestea se pot modifica şi în mod sigur se vor modifica, ori în sus ori în jos, în urma expertizelor judiciare, iar partea civilă înseamnă că judeţul Braşov, ca Unitate Teritorial Administrativă nu face altceva decât, în momentul în care se identifică clar prejudiciul respectiv, să se orienteze către cel care a cauzat prejudiciul pentru recuperarea acestuia. Deci, nu putem să spunem acum că ne îndreptăm împotriva firmelor sau împotriva celorlalţi inculpaţi", a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Aristotel Căncescu este acuzat de corupţie a ajuns miercuri pe masa judecătorilor instanţei supreme. Alături de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean, aflat în arest preventiv de la sfârşitul lunii octombrie, au mai fost trimise în judecată alte 10 persoane, angajaţi ai Consiliului Judeţean, ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri şi ai unor firme implicate în afaceri cu Consiliul Judeţean.