Evenimentul Zilei > Politica > Lovitură neașteptată pentru Barna. Liderul USR, atacat din interiorul partidului
Lovitură neașteptată pentru Barna. Liderul USR, atacat din interiorul partidului

Lovitură neașteptată pentru Barna. Liderul USR, atacat din interiorul partidului

După problemele din ultima perioadă, din interiorul USR, partidul care a reușit o performanță frumoasă la alegerile europarlamentare, președintele Dan Barna și-a găsit un nou critic.

De data este vorba despre senatorul USR de Cluj, Mihai Goțiu, care l-a criticat dur pe Dan Barna. Parlamentarul a spus că Barna vrea să distragă atenția problemelor reale din interiorul partidului, prin convocarea referendumului prin care să se stabilească orientarea de centru dreapta a formațiunii politice.

Prin principalele probleme, Goțiu a spus că acestea ar fi excluderile abuzive care au avut loc în ultima perioadă. „Din punctul meu de vedere e o încercare de distragere a atenției de la problemele legate de excluderile abuzive, dar și o confirmare că epurările începute au și substrat ideologic.

Eu am intrat într-un partid deschis, care a candidat la alegerile din 2016 cu un program umbrelă. Printre altele, un partid care își asuma și problematica de mediu, pe care, ulterior, am văzut-o, însă, minimalizată la anumite niveluri ale conducerii. O să lupt în continuare pentru a impune această prioritate (alături de altele) printre cele asumate expres și fără dubiu de către USR. Iar protecția mediului și lupta cu schimbările climatice e transideologică, din punctul meu de vedere”, a spus senatorul USR de Cluj.

Semn că în USR apele nu sunt tocmai limpezi și că liderii se luptă între ei la vedere este și solicitarea demisiei lui Dan Barna.

„Dacă Dan Barna vrea să impună o ideologie prin referendum, aruncând partidul într-o dezbatere care ne poate afecta grav șansele pentru alegerile locale, sper să o facă și cu demisia pe masă, în caz că referendumul cade. De asemenea, mă gândesc serios dacă nu voi iniția și eu un referendum pentru asumarea de către USR a problematicii de mediu ca prioritate majoră a partidului”.