La rândul lor, reprezentanții companiei Huawei au delarat  că sunt „dezamăgiți de hotărâre” și au spus că Huawei va continua să stea alături de Meng în încercarea acesteia de a obține „dreptate și libertate” de la justiția canadiană.

„Ne așteptăm ca sistemul judiciar al Canadei să dovedească, în cele din urmă, nevinovăția doamnei Meng”, au scris reprezentanții companiei pe Twitter.

Procesele de extrădare în Canada pot dura până la câțiva ani. În tot acest timp,  Meng va locui într-un conac din Vancouver. Ea se află în stare de libertate încă din decembrie 2018, când  a depus o cauțiune de 10 milioane de dolari canadieni ( 6,6 milioane de euro).

În Statele Unite, compania Huawei a fost acuzată în repetate rânduri că lucrează pentru spionajul chinez- în concordanță cu legile chineze care impun cetățenilor și companiilor să coopereze cu serviciile de informații ale țării. Conducerea Huawei a negat constant toate aceste acuzații, afirmând că firma nu a primit  nicio solicitare de acest fel din partea guvernului chinez.

PAGINA ANTERIOARA