Paul Mariner, fost star al echipei de fotbal a Angliei și jucător la Ipswich și Arsenal, a încetat din viață la vârsta de 68 de ani, după o scurtă luptă cu cancerul la creier. Anunțul a fost făcut de familia îndurerată.

De asemenea, el a activat pentru echipa națională din Anglia, marcând de 13 ori în cele 35 de jocuri disputate.

„Vă informăm cu regret că Paul a decedat în liniște pe 9 iulie, înconjurat de familia sa, după o scurtă luptă cu cancerul cerebral”, a anunțat familia îndurerată a fostului jucător.

Aceștia au mulțumit celor care și-au amintit de Paul Mariner, l-au vizitat și l-au susținut în timpul în care a fost în suferință.

„Am dori să mulțumim tuturor oamenilor care au venit să-l vadă, pentru sprijinul lor și pentru mesajele pe care i le-au transmis. Au însemnat foarte mult pentru el și pentru noi”, se mai arată în comunicatul familiei.

„Paul a trăit o viață plină și a avut norocul de a juca pentru mai multe cluburi de fotbal fantastice precum și pentru echipa națională a țării sale. Iar acest lucru a fost întreaga sa lume. Oricine l-a cunoscut pe Paul va depune mărturie pentru ascuțitul său simț al umorului și pasiunea cu care și-a trăit viața și și-a făcut munca. O să-i fie foarte dor de toți cei care au fost alături de el”, a mai scris familia în necrologul pe care i l-a dedicat.

Fostele cluburi au transmis mesaje de condoleanțe

Oficialii clubului Plymouth Argyle unde Mariner a jucat, între 1973 și 1976, și pe care l-a condus ca manager vreme de un an, între 2009 și 2010 au transmis un mesaj de condoleanțe:

„Familia Argyle este devastată după ce a aflat de decesul legendarului fost atacant și manager, Paul Mariner. Paul a avut 155 de apariții și a marcat de 61 de ori, între 1973-76, înainte de a conduce clubul între 2009/10. Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii lui Paul”.

Și Ipswich a scris pe Tweeter: „Suntem dezamăgiți să aflăm vestea încetării din viață a legendei orașului, Paul Mariner la vârsta de 68 de ani. Gândurile tuturor celor din Ipswich Town sunt alături de familia și prietenii lui Paul în acest moment trist”.

Paul Mariner a marcat 139 de goluri în 339 de jocuri pentru Ipswich și a fost jucat în echipa care a câștigat Cupa Angliei în 1978 și Cupa UEFA în 1981.

Un jucător important al Naționalei Angliei

Unul dintre cele mai importante momente din cariera lui Mariner a fost în jocul pe care l-a disputant împotriva echipei Ungariei, în calificările pentru Campionatul Mondial din 1982. Echipa Angliei avea nevoie de o remiză pentru a se califica, dar a câștigat cu 1 – 0, obținând calificarea.

Reprezentanții naționalei Angliei, echipă care va juca, duminică, finala EURO 2020, au postat un mesaj de condoleanțe pe contul de Tweeter.

„Ne-am întristat când am aflat că Paul Mariner, care a avut 35 de apariții pentru ThreeLions (echipa națională a Angliei – n. red. ), a murit la vârsta de 68 de ani. Mariner a reprezentat Anglia între 1977 și 1985, marcând 13 goluri. Gândurile și simpatia noastre sunt pentru familie, prietenii și fostele sale cluburi”, se arată în mesaj.