Evenimentul Zilei > Economie > Lovitură grea dată firmelor care mizau pe bani europeni pentru producerea energiei regenerabile
Lovitură grea dată firmelor care mizau pe bani europeni pentru producerea energiei regenerabile

Lovitură grea dată firmelor care mizau pe bani europeni pentru producerea energiei regenerabile

România și-a atins ținta în ceea ce privește producerea de energie regenerabilă din surse eoliene și solare, astfel că finanțările din fonduri europene vor fi direcționate către proiectele care presupun obținerea energiei din biomasă, biogaz şi microhidrocentralele.

„În perioada 2014 – 2020, nu vor mai fi finanţate proiectele bazate pe soare şi vânt, întrucât România şi-a atins ţinta pentru aceste resurse. Ne propunem să continuăm promovarea doar a acelor resurse care duc la echilibrarea şi la îmbunătăţirea sistemului energetic naţional, iar acestea sunt biomasa, biogazul şi microhidrocentralele”, a declarat directorul general al Organismului Intermediar pentru Energie din Ministerul Economiei, Viorel Mădălin Beltechi, citat de Agerpres.

Proiectele eoliene şi cele solare sunt concentrate în anumite părţi ale ţării, ceea ce creează mari dezechilibre în sistem, în timp ce proiectele pe biomasă şi hidro sunt amplasate în toate regiunile şi pot produce energie în bandă, adică încontinuu la aceeaşi putere.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.