Tokes a pierdut definitiv distincţia "Steaua României în grad de cavaler", după ce ÎCCJ i-a respins recursul formulat la o altă decizie prin care Curtea de Apel Bucureşti confirma în 2014 legalitatea măsurii de retragere a distincţiei, conform romanialibera.ro.

“Respinge recursul declarat de Tokes Laszlo împotriva sentinţei din 20 iunie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat”, se arată în hotărârea definitivă pronunţată de ÎCCJ în legătură distincţia primită de Tokes în anul 2009, de la preşedintele Traian Băsescu, pentru meritele avute la Revoluţie.

La această situaţie s-a ajuns după ce în 2013, Consiliul de Onoare al Ordinului Naţional "Steaua României" decidea retragerea distincţiei acordate europarlamentarului Laszlo Tokes. Motivarea a fost legată de o vizită a lui Tokes în Ungaria, când acesta i-a cerut premierului Viktor Orban să construiască “un sistem de cooperare naţională”, astfel încât să ofere “protectorat” Transilvaniei, “aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud”.