Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură CUMPLITĂ pentru teroriști: ISIS a pierdut orașul-cheie Ramadi
Lovitură CUMPLITĂ pentru teroriști: ISIS a pierdut orașul-cheie Ramadi

Lovitură CUMPLITĂ pentru teroriști: ISIS a pierdut orașul-cheie Ramadi

„Localitatea va fi curățată cu totul de teroriști în 72 de ore”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de luptă anti-teroriste irakiene, Sabah Al-Noman.

Forțele irakiene își continuă ofensiva. Ele au intrat în centrul orașului Ramadi, ocupat din luna mai de ISIS.

Sabah Al-Noman a declarat marți dimineața:

„Am intrat în centrul Ramadi din mai multe direcții și am început să curățăm cartierele rezidențiale. Localitatea va fi curățată cu totul în 72 de ore.”

Ramadi, situat la 100 de kilometri vest de Bagdad și capitală a provinciei An-Anbar, a fost cucerită în mai 2015 de ISIS în fața trupelor guvernamentale, mult mai numeroase, care au refuzat să lupte, fugind rușinos.

Ministrul irakian al Apărării, Khaled Al-Obaidi, dăduse asigurări sâmbătă că forțele sale, susținute de bombardamentele coaliției internaționale, vor relua controlul total al orașului înainte de sfârșitul anului.

Sabah Al-Noman a precizat că forțele irakiene „au intrat în cartierele Al-Bikr și Al-Ramel fără să întâmpine mare rezistență, cu excepția celei din partea lunetiștilor și a jihadiștilor-kamikaze. Este o tactică la care ne așteptam.”

Un alt ofițer din cadrul trupelor anti-teroriste a declarat:

„Mai puțin de un kilometru desparte forțele noastre de complexul guvernamental situat în zona Al-Houz (centrul orașului). Au loc lupte cu toate tipurile de arme.”

Forțele guvernamentale au reușit acum cincisprezece zile să recucerească cartierul Tamim, din sud-vestul Ramadi, o localitate care se întinde de-a lungul fluviului Eufrat, în mijlocul unei câmpii fertile.