Donald Trump a declarat stare de urgenţă în acest stat, în aşteptarea fenomenelor extreme.

În New Orleans încă se simt urmele uraganului Katrina, care a devastat oraşul la sfârşitul lunii august 2015. Digurile sale au cedat sub presiunea apelor, și au inundat 80% din oraş, provocând peste o mie de morţi.

Furtuna ar putea să se transforme în uragan sâmbătă dimineaţă şi să atingă coastele statului Louisiana în acest weekend, potrivit BBC.

Oraşul New Orleans, aflat parţial sub nivelul mării, era încă joi în stare de urgenţă din cauza inundaţiilor subite, la fel ca o zonă largă din jurul metropolei. Alerta va fi menţinută până duminică dimineaţă.

Meteorologii se aşteaptă la precipitaţii de până la 50 de centimetri de ploaie pe parcursul acestui weekend.
Furtuna a crescut în intensitate în Golful Mexic în ultimele zile, iar autorităţile au informat că viteza vântului a ajuns la 80 de kilometri pe oră şi ar putea să ajungă la nivelul unui uragan până când va atinge ţărmul.

Autorităţile au evacuat mii de cetăţeni din mai multe zone ale statului, dar primarul din New Orleans a anunţat că nu a fost emis un ordin general de evacuare deoarece intensitatea furtunii nu este atât de mare încât acest lucru să se impună.

O parte din parcarea Aeroportului Internaţional din New Orleans a fost închisă, însă zborurile au fost pentru moment menţinute.

Cincisprezece platforme petroliere au fost evacuate în Golful Mexic, a anunţat Biroul de securitate şi protecţie a mediului, care aparţine de Ministerul de Interne din Statele Unite.

Digurile care protejează oraşul au fost construite pentru a rezista la o creştere a nivelului apei de până la 6,1 metri. Acest nivel ar trebui să fie atins sâmbătă, au avertizat meteorologii americani, citat de BBC.