Evenimentul Zilei > Actualitate > Lotul Senegalului este mai valoros decât cel al Poloniei. Africanii contează la echipele de club
Lotul Senegalului este mai valoros decât cel al Poloniei. Africanii contează la echipele de club

Lotul Senegalului este mai valoros decât cel al Poloniei. Africanii contează la echipele de club

Senegalul a luat startul cu o victorie importantă la turneul final din Rusia, după ce s-a impus cu scorul de 2-1 în partida cu Polonia, din Grupa H.

Africanii au învins o națională calificată în Rusia dintr-o grupă în care s-a aflat și România, „leșii” câștigând în fața „tricolorilor” cu 3-0 și 3-1.

Mane și Koulibaly, marile vedete

Victoria naționalei antrenate de Aliou Cisee nu este o surpriză, dacă privim lotul africanilor.

Vârf de lance în atacul senegalezilor este Sadio Mane (cotă de piață de 70 de milioane de euro), jucătorul celor de la FC Liverpool, marcator în ultima finală a Ligii Campionilor. În defensivă, turn de control este Kalidou Koulibaly (cotat la 60 de milioane de euro), jucător în Italia, la Napoli, cel care îl ține rezervă pe Vlad Chiricheș.

 

Jucători importanți în Franța, Anglia și Germania

Lotul Senegalului mai cuprinde jucători care evoluează în fotbalul cu pretenții de pe „Bătrânul Continent”: Salif Sane (Hannover, Germania), Youssouf Sabaly (Bordeaux, Franța), Cheikhou Kouyaté (West Ham United, Anglia), Alfred N’Diaye (WBA, Anglia), Idrissa Gueye Idrissa Gueye (Eevrton, Anglia), Badou Ndiaye (Stoke City, Anglia) sau Keita Balde (AS Monaco, Franța). În total, la un calcul făcut de cei de la transfermarkt.com, lotul deplasat de senegalezi în Rusia valorează 299,5 milioane de euro. De partea cealaltă, toți jucătorii Poloniei, conform aceleiași surse, costă 274,55 milioane de euro.

 

Vedeta polonezilor a dezamăgit

Bineînțeles, marea vedetă a „leșilor” este Robert Lewandowski. Atacantul de la Bayern Munchen are o cotă de piață de 90 de milioane de euro. Însă, în partida de marți, vârful polonezilor n-a reușit să concretizeze nicio acțiune și a părăsit terenul dezamăgit, la fel ca și coechipierii săi.