Evenimentul Zilei > Actualitate > Cea mai longevivă persoană a murit, dar un român a trăit mai mulți ani ca oricine! Anunțul a fost făcut azi
Cea mai longevivă persoană a murit, dar un român a trăit mai mulți ani ca oricine! Anunțul a fost făcut azi

Cea mai longevivă persoană a murit, dar un român a trăit mai mulți ani ca oricine! Anunțul a fost făcut azi

Cea mai longevivă persoană din Marea Britanie, Grace Jones, a murit săptămâna trecută, la vârsta de 112 ani, a informat vineri fiica sa, Deidre McCarthy, citată de EFE.

Jones, supranumită 'Amazing Grace' s-a stins în casa ei din Worcestershire.  Ea a dobândit titlul de "cea mai vârstnică persoană din Marea Britanie", în august, anul trecut, după decesul lui Olive Boar la 113 ani.
Grace a acordat un interviu televiziunii naţionale BBC despre amintirile sale din Primul Război Mondial.

Un român ar fi trăit 148 de ani!

Deși pare o poveste SF, există un certificat de deces, autentic, în care decedatul este notat cu vârsta de 148 de anii. Numele bărbatului era Maftei Pop și a rămas în memoria colectivă ca fiind cel mai longeviv român din istorie. Acesta a fost un țăran care s-a născut în anul 1804 , în satul Valea Loznii din judeţul Sălaj.

La jumătatea anilor 1800, acesta s-a mutat la Cluj unde muncea pământul ca zilier.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.