Evenimentul Zilei > International > Londra: Cu cele 100 de tribunale SHARIA și 423 de MOSCHEI este mai ISLAMICĂ decât multe Capitale MUSULMANE
Londra: Cu cele 100 de tribunale SHARIA și 423 de MOSCHEI este mai ISLAMICĂ decât multe Capitale MUSULMANE

Londra: Cu cele 100 de tribunale SHARIA și 423 de MOSCHEI este mai ISLAMICĂ decât multe Capitale MUSULMANE

„Londra este mai islamică decât o sumedenie de țări musulmane puse la un loc”, a declarat predicatorul islamic Maulana Syed Raza Rizvi pentru Saudi Gazette.

Noi moschei își fac mereu apariția în Marea Britanie și mai ales în capitala sa. Tribunalele sharia din Londra funcționează din plin: ele iau decizii legale pentru populația musulmană din Londra, care nu încetează să crească. După atentatul de la Westminster primarul musulman al Londrei, Sadiq Khan, afirma cu nerușinare: „Teroriștii nu suportă multiculturalismul londonez”.

Desigur, bisericile din Marea Britanie sunt încă mai numeroase decât moscheile, dar acestea din urmă sunt supraaglomerate. Cu cinci ani în urmă, Daily Mail publica fotografia de mai sus. Diferența este uluitoare: Biserica St. Mary’s nu avea decât 12 persoane care asistau la slujbă. În apropiere, moscheea Spitalfields, era plină ochi, iar mai multe sute de credincioși care nu aveau loc, erau afară.

Din 2001, 500 de biserici londoneze de toate confesiunile au fost transformate în reședințe private.

În acest timp, s-au înmulțit moscheile.

Între 2012 și 2014, numărul britanicilor care se declară musulmani a crescut cu un milion.

Numărul credincioșii creștini care frecventează cu regularitate bisericile scade dramatic: a ajuns de trei ori mai mic decât al musulmanilor care merg la moschee vinerea.

Tribunalele islamice, conduse după legea sharia, funcționează în paralel cu sistemul de justiție britanic. Grație legii privind arbitrajul și sistemului de reglementare extrajudiciar ele se bucură de legalitate deplină.

Nu este departe vremea când Londra își va schimba numele în Londonistan.