Evenimentul ZileiInternationalLondra a anunțat. Ce trebuie să facă toți imigranții, de la 1 ianuarie 2021

Londra a anunțat. Ce trebuie să facă toți imigranții, de la 1 ianuarie 2021

Londra a anunțat. Ce trebuie să facă toți imigranții, de la 1 ianuarie 2021
Miniştrii din guvernul premierului britanic Boris Johnson au convenit asupra introducerii, de la 1 ianuarie 2021, a unui sistem de imigraţie bazat pe puncte.

Noul sistem „va fi mai simplu şi mai corect, nu va crea discriminare între ţări şi va reda britanicilor controlul democratic al imigraţiei”, a anunţat, vineri, Downing Street.

„Premierul Boris Johnson a subliniat că trebuie să demonstrăm că Regatul Unit este deschis şi primeşte cu bucurie talente din întreaga lume, dar noul sistem va pune capăt dependenţei de mână de lucru de import, ieftină şi cu nivel scăzut de calificare, ceea ce va determina o diminuare generală a cifrelor imigraţiei”, a precizat un purtător de cuvânt al Executivului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta nu a oferit alte detalii privind noua politică privind imigraţia, menţionând doar că ea va permite guvernului să controleze cine intră în Regatul Unit.

Noul sistem de imigraţie a fost discutat la prima reuniune a cabinetului remaniat al lui Boris Johnson, remaniere ce a constat în primul rând în schimbarea ministrului Finanţelor, Oublice Sajid Javid, cu unul dintre adjuncţii săi, Rishi Sunak. Javid ar fi demisionat pentru că a refuzat să dea curs invitaţiei premierului Johnson de a-şi concedia consilierii.

Tot în cadrul remanierii, numărul femeilor din guvern a scăzut de la opt la şapte, iar numărul total de membri ai cabinetului a scăzut de la 32 la 26.

Luna trecută, Comitetul consultativ pentru imigraţie, un organism public independent, a atenţionat că înlocuirea liberei circulaţii cu un sistem de imigraţie pe puncte după Brexit – una din priorităţile guvernului Johnson – ar putea determina o scădere a creşterii economice, fără a duce decât la o creştere limitată a nivelului de trai.


Accesează: