Evenimentul Zilei > International > O Lojă masonică a Marelui Orient, luată cu asalt de un grup de indivizi. Cine se află în spatele atacului
O Lojă masonică a Marelui Orient, luată cu asalt de un grup de indivizi. Cine se află în spatele atacului

O Lojă masonică a Marelui Orient, luată cu asalt de un grup de indivizi. Cine se află în spatele atacului

Un grup de infivizi au luat cu asalt templul masonic al Marelui Orient din Rennes. Este vorba de un templu masonic situat chiar lângă secția de poliție. Se presupune că grupul de atacatori fac parte din mişcarea Vestelor Galbene.

 Un grup de indivizi apartinând Vestelor Galben au decis să meargă pe strada Thiers unde se află Templul Masonic din Rennes. Ușa din față a fost spartă și sticlele de bere au fost aruncate înăuntru. 

Templul situat în apropierea secției de poliție afost atacată

„La atac!“ A strigat un individ. Şi au început să lovească ușa din față. Au fost aproape toți beți, spun surse locale. Ușa s-a rupt, apoi au aruncat cu sticle de bere la parterul Templului. Paznicul templului era foarte speriat. A reuşit să avertizeze pe unul dintre "frații" care locuiesc alături. Atunci, poliția a intervenit ", afirmă Jean-Pierre Planckaert, membru al Marelui Orient.  

Jean-Pierre Planckaert: "Francmasonii sunt adesea ținta Vestelor Galbene, în special pe rețelele sociale. Ei denunță în mod regulat despre teoria conspirației iudeo-masonică spunând că este "o teorie conspirativă care implică o presupusă coaliție".  

"Am avut avut mesaje scrise pe templul nostru din Rennes, dar niciodată acest tip de atac. O condamnăm cu cea mai mare fermitate", a mai spus membrul Templului. 

O plângere a fost depusă de un membru al "Lodge Parfaite Union". Templul masonic din Rennes datează din 1932 şi găzduiește în fiecare lună între 24 și 25 întâlniri ale membrilor, potrivit ouest-france.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: