Evenimentul Zilei > Politica > Locurile de muncă ale românilor ajung la migranți. Acuzații bombă din partea unui cunoscut avocat
Locurile de muncă ale românilor ajung la migranți. Acuzații bombă din partea unui cunoscut avocat

Locurile de muncă ale românilor ajung la migranți. Acuzații bombă din partea unui cunoscut avocat

Avocatul Gheorghe Piperea se declară împotriva deciziei Guvernului PNL de a cheltui un miliard de lei pentru organizarea alegerilor anticipate, în condițiile în care susține că nu sunt bani suficienți pentru majorarea alocațiilor pentru copii ori pentru plata pensiilor. Pe de altă parte, el atrage atenția că refuzând să acorde facilități fiscale pentru protejarea copiilor și a familiei, Executivul facilitează ocuparea locurilor de muncă vacantre cu migranți.

Avocatul Piperea acuză Guvernul că se plânge de lipsa fondurilor bugetare, în vreme ce protejează interesele marilor companii multinaționale și a băncilor, împotriva cetățenilor români.

„Guvernul României declară că nu are bani pentru alocațiile pentru copii și nici pentru pensii. De asemenea, același guvern român  desființează taxe pe cifra de afaceri a companiilor energofage (pe care le cadorisește cu ajutoare de stat), abrogă taxa pe activele bancare (în timp ce cadorisește băncile cu împrumuturi de peste 20 de miliarde de lei în două luni), plafonarea prețului la gaze, totul prin OUG, și mai acordă ajutoare de stat multinaționalelor și băncilor. În același timp, guvernul român se opune cu dârzenie legilor anti-cămătărie, scrise exclusiv în intenția de combatere a sărăciei și a inegalităților economice și menite a opri injusta redistribuire a avuțiilor prin dobânzi și curs valutar, dinspre mereu pauperizata populație către din ce în ce mai restrânsa clasă a neo-feudalilor financiari și globaliști. Totul pentru a-i scăpa, cică, pe români, de «dictatura» PSD…”, se arată în postarea lui Gheorghe Piperea.

În același context, Piperea vorbește despre situația demografică a României, acuzând guvernul că nu ia măsuri pentru redresarea demografică, așa cum se întâmplă în Ungaria, unde sunt acordate facilități financiare familiilor cu mulți copii. Propunând, pe de-o parte, creșterea vârstei de pensionare, iar pe de alta, refuzând să adopte facilități pentru susținerea familiei (precum majorarea alocațiilor pentru copii), Gheorghe Piperea susține că Guvernul liberal pregătește terenul pentru ocuparea locurilor de muncă din România de către emigranți care acceptă salarii mai mici.

„Orbanul nostru facilitează viața de huzur a corporațiilor și a băncilor și profitul de casino al neo-feudalilor, refuzând dublarea alocațiilor pentru copii (deși efortul bugetar necesar este de doar 7,5 mld. lei, echivalent cu a zecea parte din banii care ies ilegitim din România annual, pe calea optimizării fiscale) și pregătind terenul pentru ocuparea locurilor de muncă vacante din România cu imigranți”, a mai scris avocatul Piperea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.