Locul unde a fost ascunsă coroana Ungariei, de vânzare. Câți bani costă, de fapt, conacul Bonis din Bihor

Locul unde a fost ascunsă coroana Ungariei, de vânzare. Câți bani costă, de fapt, conacul Bonis din Bihor sursa foto: https://www.hungarianconservative.com/

Conacul Bonis din Cubulcut, judeţul Bihor, datează din secolul al XVIII-lea. În această locuință a stat ascunsă coroana Ungariei fiind îngropată într-un hambar. Conacul este scos la vânzare pentru 145.000 de euro.

Conacul Bonis va fi vândut pentru suma de 145.000 de euro. Clădirea se află în Cubulcut, judeţul Bihor, la aproximativ 55 de km față de Oradea. Conacul datează din secolul al XVIII-lea. În acest loc a fost ascunsă coroana Ungariei, care a ajuns în conac în jurul anilor 1848-1849. Bijuteria trebuia să ajungă la Debrețin. În acest oraș guvernul ungar urma să se mute la ordinul lui Lajos Kossuth, preşedintele Comisiei de Apărare Naţională şi guvernator al Ungariei.

Coroana Ungariei ar fi fost îngropată într-un hambar. Sámuel Bónis şi prietenul său Josipovics, cei care au primit sarcina de a proteja coroana, s-au îmbrăcat în negustori de vite în timp ce se îndreptau spre Debrețin. În drumul lor ei au poposit la castelul lui Félix Baranyi din Tóti. Această poveste este atestată documentar printr-un act vechi din arborele genealogic al familiei Barnabás Árpád Baranyi. Felix ar fi probat coroana pe ascuns și ulterior bijuteria a dispărut.

Coroana Ungariei a călătorit prin mai multe țări până să ajungă în țara de origine

Coroana Ungariei a intrat în posesie hasburgilor. În cele din urmă, coroana a ajuns la Buda, unde a stat până la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Coroana a călătorit prin Austria, Germania, dar și în Statele Unite ale Amerii până să revină în Ungaria abia în 1978. Este important de precizat că acest conac are nevoie de renovare integrală. În plus, clădirea a rămas parțial fără acoperiș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conacul Bonis, Bihor, România

Conacul Bomis are un singur etaj lung care este luminat prin ferestre duble dreptunghiulare şi arcuite. Parterul a fost construit pe un subsol parțial, unde a fost amenajată o pivniță. Tavanul este boltit, iar rotinjumea sa adâncește lungimea holului. Cele 10 camerele din conac au suprafeţe cuprinse între 10 şi 44 mp. În jurul conacului se află și alte case, o grădină care poate să fie amenjatată. În plus, cei care vin în această zonă au parte de o priveliște frumoasă, potrivit Sothebysrealty.ro.