Evenimentul Zilei > Actualitate > Locul blestemat din care nu scapi cu viață. Patru români au murit pe loc, altul a fost rănit grav
Locul blestemat din care nu scapi cu viață. Patru români au murit pe loc, altul a fost rănit grav

Locul blestemat din care nu scapi cu viață. Patru români au murit pe loc, altul a fost rănit grav

Locul blestemat în care se produc accidente pe bandă rulantă. Recent, patru femei și-au pierdut viața, iar a cincea persoană a fost rănită grav. 
Tragedia s-a petrecut luni la Cordoba, Spania. Locul unde s-a petrecut accidentul este cu adevărat blestemat. Zeci de oameni și-au pierdut viața în ultimii ani. Printre ei sunt și patru români, care au murit pe loc în urma unui impact similar, și al cincilea a fost grav rănit.

Accidentul rutier de luni, în care au murit patru femei și o a cincea a fost grav rănită, este cel mai grav din provincia Cordoba din ultimii aproape zece ani.

Locul blestemat din Spania: Patru români și alți 26 de pasageri au murit

Evenimentul care a avut loc pe A-386, între La Rambla și Ecija, pe 15 decembrie 2012, are unele asemănări cu cel de lunea trecută. Tot aici au murit patru persoane, în acest caz bărbați de naționalitate română, iar o a cincea a fost rănită.

În mod similar, accidentul a fost cauzat de o coliziune cu un camion, deși în cazul accidentului de pe La Rambla investigațiile au stabilit că accidentul s-a datorat excesului de viteză. Două dintre persoanele decedate erau minore.

Accidentul a avut loc noaptea, în jurul orei 23.30, în condițiile unei vizibilități reduse din cauza ploii și a vântului din acea zi fatidică. Mașina victimelor, un SEAT Córdoba, a pătruns pe banda din sens opus și s-a ciocnit frontal cu camionul, o remorcă care se deplasa fără remorcă

Cele mai grave accidente care s-au petrecut la Córdoba

Pe 1 septembrie 2006, la Luque, alți patru membri ai unui vehicul au murit pe o șosea din Cordoba. Cu toţii erau marocani. Erau un cuplu căsătorit care călătorea cu cei doi copii ai lor și se întorceau în Franța după ce își petrecuseră vacanța în țara lor natală. Oboseala șoferului ar fi putut fi cauza accidentului, dar a fost luată în considerare și depășirea imprudentă pe un drum cu linie continuă.

Pe 12 octombrie 2006, după doar o lună și jumătate mai târziu a avut loc o altă zi tragică în Cordoba. S-a întâmplat în timpul unui weekend prelungit, când, pe o șosea din El Carpio, patru persoane au murit într-un accident de circulație. Erau un cuplu căsătorit, fiica lor și soțul ei, care au murit în aceeași zi de 12 octombrie, în timp ce se îndreptau spre Zaragoza. Ei locuiau în La Palma del Condado.

În ajunul Crăciunului din 2003, un alt accident tragic a copleșit orașul Cuesta Negra. Patru tineri cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani au murit în interiorul unui vehicul al cărui șofer a fost singurul supraviețuitor al tragediei. Mașina a ieșit singură de pe șosea într-o curbă, a intrat pe două roți și a ajuns să se izbească de un zid. Investigațiile au stabilit că șoferul, un tânăr militar care avea permisul de conducere de doar două luni, băuse mult în acea noapte și conducea cu 160 de kilometri pe oră în momentul accidentului, pe o porțiune de drum periculoasă, limitată la 40 de kilometri pe oră.

Cel mai grav accident din ultimele decenii 

La 18 septembrie 2003, în Aguilar, a avut loc cel mai grav accident din ultimele decenii de pe drumul Aguilar-Montilla, care a costat viața a cinci muncitori care călătoreau într-o dubă. Erau în drum spre orașul Cordoba. Un autoturism a invadat banda pe care se deplasau muncitorii și s-a ciocnit frontal cu duba. În timp ce cei doi membri ai autoturismului au scăpat nevătămați, cinci dintre cei șase membri ai vehiculului industrial au murit. Cel de-al șaselea a suferit răni fizice minore, dar mult mai grave au fost cele psihologice, deoarece una dintre victime era chiar fiul său.

Cinci tineri din orașul Luque, cu vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, și-au lăsat viața pe asfalt la miezul nopții de 6 martie 2004, când se îndreptau spre localitatea vecină Cabra pentru a petrece noaptea de vineri spre sâmbătă. Incidentul a avut loc noaptea pe care face legătura între Úbeda și Cabra. Șoferul a încercat să evite un catâr care se afla liber pe șosea, ceea ce a dus la producerea accidentului mortal, relatează ABC Cordoba.