Loc incredibil de răcoros în Banat. O construcție care produce ”aer condiționat” natural I FOTO

Loc incredibil de răcoros în Banat. O construcție care produce ”aer condiționat” natural I FOTO

Un traseu unic în România, de tuneluri săpate în stâncă, atrage turiștii din toată țara pentru a scăpa de caniculă. Locul se găsește în Banat, mai exact în Cheile Nerei, aproape de sasca Română, în județul Caraș Severin. Cheile Nerei sunt considerate unele dintre cele mai frumoase chei din România.

Din nevoile localnicilor aici au apărut o serie de șapte tuneluri de piatră, întinse pe un traseu care leagă un sat de altul. Dincolo de peisajul zonei care îți taie respirația, turiștii se bucura de multă răcoare. Tunelurile șerpuiesc la o înălţime medie de 15 metri deasupra Văii Nerei, de-a lungul unui perete de stâncă, iar modul în care trece aerul de la o gură de tunel la alta creează un efect de ”aer condiționat natural”.

Locul e cunoscut drept ”La Tunele”. Cel mai lung tunel, de-a lungii potecii dintre Potoc și Sasca Română, Tunelul Mare, măsoară 40 de metri.  În realitate, nimeni nu poate spune exact cine și mai ales când a săpat galeriile prin stânci la sasca Montană. Există însă legende. Una zice că ar fi fost săpate pe de vremea stăpânirii turceşti din Banat, locuitorii din Sasca Română căutând să ajungă mai repede la morile din Potoc.

În această perioadă traseul e plin de mure coapte, astfel că o excursie în zonă va fi și un răsfăț al papilelor gustative. La finalul traseului de tuneluri drumul continuă peste o punte, lungă de peste 10 metri, suspendată la înălțime deasupra râului Nera. (Sursa foto: Ghiduri Tutistice si Magia Muntelui)

Ne puteți urmări și pe Google News