Evenimentul Zilei > Social > BREAKING NEWS. Liviu Pop CUTREMURĂ sistemul de ÎNVĂŢĂMÂNT: BACALAUREAT în DECEMBRIE sau FEBRUARIE
BREAKING NEWS. Liviu Pop CUTREMURĂ sistemul de ÎNVĂŢĂMÂNT: BACALAUREAT în DECEMBRIE sau FEBRUARIE

BREAKING NEWS. Liviu Pop CUTREMURĂ sistemul de ÎNVĂŢĂMÂNT: BACALAUREAT în DECEMBRIE sau FEBRUARIE

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat că există o discuţie despre introducerea unei noi sesiuni de Bacalaureat. Acesta consideră ca ar trebui organizată „undeva în decembrie, poate februarie”.

Liviu Pop a mai spus că „deocamdată este o chestiune de discuţii” şi că nu se va schimba nimic pentru cei care urmează să dea bacalaureatul anul viitor.

„Este o discuţie de a introduce o nouă sesiune de bacalaureat şi eu cred că este necesară. Cât de utilă este sesiunea din august, deja ştim. Am văzut în ultimii zece ani de zile câţi absolvenţi s-au prezentat în august şi câţi au luat examenul de bacalaureat. Şi anul acesta am avut un număr mare de persoane care s-au înscris şi totuşi prezenţa a fost foarte, foarte mică.

Din punctul meu de vedere, cred că un examen de bacalaureat, o altă sesiune ar trebui organizată undeva în decembrie, poate februarie fiind vacanţa de iarnă”, a spus Pop, explicând că legea permite organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat, scrie Agerpres.

Ministrul a vorbit şi despre bugetul alocat educaţiei pentru anul 2018, deoarece anterior a declarat că acesta va creşte, dar şi despre salariile profesorilor.

„În proiecţia pe care Guvernul României o face vizavi de bugetul anului 2018, la capitolul Educaţie vom avea un buget mai mare decât în ultimii ani în special pe salarii, infrastructură şcolară şi tot ceea ce prin programe europene vom implementa la nivelul unităţilor şcolare începând cu cel mai mare proiect de formare a cadrelor didactice, continuând cu digitalizarea completă a unui judeţ, iar pe infrastructura şcolară, cele aproape 2500 de unităţi şcolare care vor intra în reabilitare sau unele dintre ele construcţii noi, vor contribui din plin la creşterea procesului de educaţie”, a spus acesta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: