Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Pleşoianu CERE REVOCAREA lui Kovesi împreună cu toți locotenenții ei din DNA
Liviu Pleşoianu CERE REVOCAREA lui Kovesi împreună cu toți locotenenții ei din DNA

Liviu Pleşoianu CERE REVOCAREA lui Kovesi împreună cu toți locotenenții ei din DNA

După eşecul înregistrat astăzi de către procurorii DNA în faţa celor cinci judecători de la ICCJ unde familia Cosma a putut demonstra cu probe că dosarele au fost întocmite cu probe false, deputatul Pleşoianu cere demisia Laurei Codruţa Covesi: Pentru acest motiv și pentru multe, multe altele la fel de grave, Laura Codruța Kovesi ar trebui imediat #REVOCATĂ și cercetată, împreună cu toți locotenenții ei din DNA, a scris pe contul personal de socializare.

Liviu Pleşoianu deputat PSD: "TREI concluzii după decizia judecătorilor de a reporni de la zero procesul familiei COSMA

1. Iată rolul esențial al PRESEI LIBERE în lupta cu NOUA SECURITATE!

"(…) Dacă nu existau televiziuni care să își asume riscul ENORM de a difuza aceste înregistrări, nu numai că noi nu aflam nimic, dar Noua Securitate își făcea… treaba mai departe fără niciun fel de problemă. Antena 3 și conducerea trustului au plătit cu vârf și îndesat pentru CURAJUL de a fi difuzat înregistrările cu Mircea Băsescu, precum și toate celelalte mii de ore de anchete jurnalistice și de dezvăluiri.

Dacă România TV nu difuza dezvăluirile lui Ghiță (imediat după plecarea sa din țară), Coldea rămânea în continuare cât se poate de oficial la butoane, iar noi nu aflam niciodată despre întâlnirile săptămânale ale acestuia și ale distinsei Kovesi cu agenții CIA din România (unde, conform spuselor lui Ghiță, se punea la cale distrugerea presei libere din România).

2. Iată rolul esențial al Comisiei Europene în lupta împotriva PRESEI LIBERE din România!

Cu doar câteva săptamâni înainte ca LISTELE NEGRE de la Bruxelles să fie făcute publice (pe listă aflându-se la acea vreme – 2012 – și Dan Voiculescu, patronul trustului cu capital 100% românesc din care face parte Antena 3), actualul prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, și-a permis să spună la București că difuzarea de către Antena 3 și România TV a înregistrărilor de la unitatea de „#HAULES” DNA Ploiești aduc gravă atingere imaginii Justiției din România și că acest lucru afectează viitorul raport MCV.

Cu alte cuvinte, avem așa: în 2012, exact cei de la Bruxelles, care ne vorbesc de dimineața până dimineața despre cum să facem să nu afectăm independeța Justiției, ATACAU abrupt tocmai independența… Justiției, atunci când cereau informații despre pașii următori împotriva unor persoane aflate în procese penale; arc peste timp, în 2018 tot cei de la Comisia Europeană vin și ne vâră tot MCV-ul în ochi și ne amenință că, dacă mai arată presa liberă din România fața hidoasă a Hidrei DNA, atunci se vor gândi foarte serios dacă mai închid vreodată MCV-ul (…).

3. KOVESI i-a apărat reputația lui „Portocală” în 2016

Adresa din data de 20.09.2016 (prin care procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție i-a solicitat președintelui Consiliului Superior al Magistraturii să analizeze dacă afirmațiile senatorului Daniel Savu sunt de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său) spune așa: „În concret, doamna procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a apreciat că afirmațiile mincinoase și tendențioase formulate de către domnul senator Daniel Savu cu privire la metodele de lucru sau presupuse relații imorale cu martorii ori denunțătorii din dosare ale procurorului Mircea Negulescu, precum și relația sa cu șeful SRI Prahova, sunt de natură să submineze grav autoritatea judecatorească și de a pune în discuție deontologia profesională a magistraților. S-a apreciat, de asemenea, că aceste afirmații au un impact deosebit asupra opiniei publice, fiind de natură să aducă atingere independenței sistemului judiciar”…

De asemenea, după tot scandalul provocat de difuzarea înregistrărilor cu procurorii „ELITEI-#HAULES” DNA Ploiești, KOVESI nu a întreprins absolut nimic. Ba mai mult decât atât, a avut tupeul inimaginabil de a vorbi despre un „FESTIVAL al INCULPAȚILOR”, în loc să vorbească despre FESTIVALUL ABUZURILOR de la DNA Ploiești!

…Ei bine, iată că cei cinci judecători au ANULAT azi condamnările la ani grei de închisoare pe numele lui Vlad Cosma și Mircea Cosma. Procesul o va lua de la ZERO! Prin urmare, rezultă că cei cinci judecători au înțeles gravitatea absolută a procedeelor de la DNA Ploiești!

Pentru acest motiv și pentru multe, multe altele la fel de grave, Laura Codruța Kovesi ar trebui imediat #REVOCATĂ și cercetată, împreună cu toți locotenenții ei din DNA!" a scris Liviu Pleşoianu pe Facebook.

Fotografia postată de Liviu Plesoianu.