Evenimentul Zilei > Justitie > Condamnare de răsunet! Un cunoscut om de afaceri, condamnat la închisoare cu executare. Ilegalitățile comise nu au rămas fără răspuns
Condamnare de răsunet! Un cunoscut om de afaceri, condamnat la închisoare cu executare. Ilegalitățile comise nu au rămas fără răspuns

Condamnare de răsunet! Un cunoscut om de afaceri, condamnat la închisoare cu executare. Ilegalitățile comise nu au rămas fără răspuns

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din Vrancea a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare. Nici complicii săi nu au scăpat de pedepse.

Liviu Jitea şi colaboratorii săi au fost condamnaţi, joi, la închisoare cu executare. Liviu Jitea a primit 13 ani de puşcărie, potrivit sentinţei. Decizia s-a dat la Tribunalul Galaţi şi nu este definitivă. 

„Conform art.33 lit.a-34 lit.b din Codul penal, dispune contopirea pedepselor aplicate inculpatului Jîtea Mircea-Liviu urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 11(unsprezece) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a teza II, b din Codul penal(1969) pe o durată de 4(patru) ani după executarea pedepsei principale, sporită la 13(treisprezece) ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art.64 lit.a teza II, b din Codul penal(1969) pe o durată de 4(patru) ani după executarea pedepsei principale”, potrivit deciziei de condamnare, conform Antena 3.

În acelaşi dosar, Raluca Milea a fost condamnată la 10 ani. Aceeași sentință a primit-o și Florenţa Mona Ionescu.  Liviu Jitea a fost acuzat într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool, cauzând o pagubă bugetului de 8 milioane de euro. Omul de afaceri vrâncean a fost trimis în judecată în august 2013. Conform probelor din dosarul contrabandei cu alcool, „reţeaua Jîtea” era monitorizată de doi ani, mai exact din luna iulie a anului 2011. Este vorba despre o reţea formată din 19 persoane, structurată pe două paliere de lucru, în care Liviu Jîtea deţinea calitatea de lider şi coordonator al membrilor grupului. 

Jîtea a gândit un mecanism infracţional în care prin utilizarea în mod ilegal a capacităţilor de producţie ale SC Trust LF Trade SRL în vederea obţinerii unor importante cantităţi de alcool pe care apoi să le păstreze în spaţiile de depozitare ale Vranlact Focşani, după care să le valorifice „la negru”. Aceştia au extras în această modalitate cantităţi de alcool necontorizate, de peste 1.443.000 de litri, fără înregistrarea în evidenţele contabile ale societăţii a operaţiunilor comerciale aferente cantităţilor de alcool produse ilegal. 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.