Liviu Dragnea nu dă explicații privind averea sa: "Așteptați verdictul ANI!". Cum justifică secretarul general PSD sumele uriașe împrumutate de la socri

Liviu Dragnea nu dă explicații privind averea sa: "Așteptați verdictul ANI!". Cum justifică secretarul general PSD sumele uriașe împrumutate de la socri

Teoria conspirației: Liviu Dragnea susține că auditul Comisiei Europene privind cheltuirea frauduloasă a fondurilor comunitare în județul Teleorman este influențat de înalți oficiali români pentru a masca un conflict de interese din sânul puterii.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că au fost două proiecte europene anchetate în județul Teleorman şi că toate instituţiile abilitate, inclusiv Ministerul Dezvoltării şi Turismului (MDTR), au spus că achiziţiile au fost realizate corect: "Plăţile au fost făcute în etape, iar la fiecare plată s-au depus fişe de achiziţie. MDTR a avut un reprezentant în comisia de licitaţii". Dragnea a mai spus că scandalul este creat pentru a masca un conflict de interese, în care se află Cătălin Vătafu, şeful Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale. Mama acestuia, Maria Vătafu, ar fi luat un proiect de 1,2 milioane de euro pe firma SANVA Construct SRL, din județul Teleorman. Secretarul general al PSD nu a explicat care ar fi motivele pentru care Comisia Europeană i-ar căuta nod în papură, lăsând de înțeles că organismul de la Bruxelles poate fi influențat în controalele sale de anumiți politicieni din România.

Asaltat de întrebări privind decalajul între veniturile anuale ale familiei sale (circa 25.000-30.000 de euro anual în ultimul deceniu) și bunurile mobile și imobile pe care le posedă, Liviu Dragnea a evitat să ofere lămuriri, trădându-și nervozitatea prin tremuratul buzei de jos: "E o campanie prin intermediul anumitor ziare. Așteptați verdictul ANI și o să vedeți dacă există probleme cu averea mea”.

GIUVĂREȘTI, OLT. Casa lui Petrache Prodana, socrul lui Liviu Dragnea FOTO: EVZ

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrebat, totuși, cum explică împrumuturile de 180.000 de euro pe care le-a făcut de la socrul său, Petrache Prodana, Dragnea și-a trădat în continuare nervozitate, rămânând confuz în explicații: "Socrul meu e dintr-un sat de grădinari bogați. El mi-a promis o casă încă de când i-am pețit fiica și nu s-a ținut de cuvânt. Mai multe nu spun, așteptați să vedeți ce spune ANI”. Ambiguu până la capăt, Liviu Dragnea n-a vrut să mai răspundă la nicio întrebare legată de relația sa cu Tel Drum, societatea de drumuri din Alexandria care a câștigat din 2002 până în prezent lucrări de la Consiliul Județean de sute de milioane de euro. "La revedere!", a fost răspunsul său la ultima întrebare: "Câte licitații organizate de CJ Teleorman a câștigat Tel Drum în ultimii ani?". Menționăm că Liviu Dragnea este președintele CJ Teleorman din anul 2000 (anterior fusese prefect). Tel Drum este fosta societate de construcții de drumuri a Consiliului Județean, fiind privatizată la sfârșitul anului 2001. De atunci, cifra de afaceri a acestei firme a crescut spectaculos.

  • 2001 - 48 miliarde lei vechi (cifră de afaceri)
  • 2002 - 105 miliarde lei (după privatizare)
  • 2003 - 337 miliarde lei (cu un profit net de 66 miliarde lei)
  • 2004 - 691 miliarde lei (profit net de 161 miliarde lei)
  • 2005-2009 - profit cumulat: 458 miliarde lei.

În ultimii 9 ani, Tel Drum a fost o afacere colosală, valoarea totală a profiturilor ajungând la aproape 200 milioane de euro. Vom reveni cu amănunte CITIŢI ŞI:

  • Mafia locală ne costă aproape un miliard de euro
  • Bombonica lui Liviu Dragnea, luată în vizor de ANAF