Liviu Dragnea, în fața sentinței

Liviu Dragnea, în fața sentinței

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea da astăzi sentința în dosarul „DGASPC Teleorman", în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Până acum, pronunțarea sentinței a fost amânată de două ori. La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de şedinţă a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv şapte ani şi şase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi doi ani şi şase luni pentru instigare la fals intelectual. De asemenea, în cazul liderului PSD, procurorul a susţinut că se impune constatarea că faptele din acest dosar sunt concurente cu cele din dosarul „Referendumul", în care Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare, astfel impunându-se anularea suspendării şi transformarea într-o pedeapsă cu executare.

 

În schimb, în cazul fostei soţii a lui Dragnea, Bombonica Prodana, procurorul a solicitat încetarea procesului, după ce aceasta a achitat prejudiciul în cauză. Dosarul a fost trimis în instanţă de DNA în iulie 2016, iar procesul a început pe fond în ianuarie 2017. Dragnea este acuzat că, pe vremea în care era președintele Consiliului Județean teleorman,  a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul Organizaţiei PSD Teleorman, prejudiciul fiind de 108.612 lei. Fosta sa soție, Bobonica Prodana, este acuzată că, „în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, deși știa de situația celor două persoane, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.