Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea trebuie să-şi lege câinii la punct fix
Liviu Dragnea trebuie să-şi lege câinii la punct fix

Liviu Dragnea trebuie să-şi lege câinii la punct fix

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi concitadinii săi din Alexandria care stau la curte pot ţine trei câini şi trei pisici ca animale adulte de companie, cu acordul vecinilor limitrofi. Potrivit Regulamentului de Convieţuire Socială, adoptat de Consiliul Local săptămâ- na trecută, câinii vor fi legaţi la punct fix cu posibilitatea de mişcare sau într-un ţarc aflat la o distanţă de cel puţin zece metri faţă de geamurile imobilelor învecinate.

Concetăţenii lui Dragnea care locuiesc la bloc sunt şi mai năpăstuiţi. Ei pot deţine cel mult doi câini şi două pisici, cu acordul asociaţiei de proprietari şi al locatarilor limitrofi. Regulamentul interzice claxonatul în Alexandria, în special când au loc nunţi şi botezuri sau la poarta întreprinderilor.

Se mai pedepseşte tulburarea liniştii în intervalele orare 22,00 – 8,00 şi 13,00 – 14,00 de către orice persoană, prin producerea de zgomote. Nicio persoană, fizică sau juridică, nu are voie să-şi usuce rufele pe faţadele dinspre stradă, în spaţiile verzi, pe străzile principale şi în zona centrală a municipiului.

Poliţiştii locali dăduseră până ieri 11 avertismente unor cetăţeni care nu au păstrat curăţenia în locuri de agrement şi au deteriorat spaţiul verde. Deşi este pedepsit, nu s-a depistat încă niciun caz de scuipat al cojilor de seminţe pe domeniul public.

Penalizările prevăzute în Regulament constau în avertisment sau amendă de la 200 la 2.000 de lei pentru faptele săvârşite de persoane fizice şi cu amendă de la 200 la 2.500 lei pentru cele săvârşite de persoane juridice, dacă nu se prevede altfel, prin legi, ordonanţe sau hotărâri ale Guvernului.