Litoralul românesc e plin ochi. Ce salarii primesc chelnerii și barmanii în stațiunea de lux

Litoralul românesc e plin ochi. Ce salarii primesc chelnerii și barmanii în stațiunea de luxSursa foto: Photos / Alex Nicodim

Litoralul românesc este invadat de turiști, dornici de o vacanță de neuitat. Patronii localurilor de la malul mării se confruntă cu aceeași problemă din ultimii ani, lipsa personalului Horeca. Iată lista salariilor oferite în Mamaia Nord.

Week-end-urile sunt arhipline pe litoralul românesc, iar vacanțele sunt în toi. Însă, pentru ca serviciile să fie perfect funcționale, angajatorii din HoReCa fac eforturi să găsească personal care să lucreze pe pilot automat. De exemplu, în Mamaia, există posturi vacante pentru cei care doresc să activeze în acest domeniu.

Barmanii pot câștiga 5.000 lei în Mamaia Nord

Vârful de sezon este în perioada 1 iulie – 15 august. În acest interval, prețurile sunt mai mari pentru turiștii care optează pentru vacanțele în stațiunile de pe litoral. De altfel, există posturi vacante pentru cei care doresc să se angajeze în stațiunile de pe litoral. De exemplu, în Mamaia Nord, există posturi disponibile pentru barmani, chelneri și spălători de vase.

Iată ce salarii primesc barmanii, chelnerii și spălătorii de vase în Mamaia, supranumită stațiunea bogaților.

În Mamaia Nord, într-un restaurant cunoscut, sunt disponibile două posturi pentru cei care doresc să lucreze ca barmani – ospătari. Barmanii încasează un salariu lunar cuprins între 4.500 și 5.000 de lei net. Tura este de o zi cu o zi, de la ora 09:00 până la orele 22:00. Există două poziții oferite și ca ajutor de bucătar. Salariul lunar este asemănător celui al barmanului, între 4.500 și 5.000 de lei net. Turele sunt de o zi cu o zi, de la ora 08:30 până la 21:30.

Un chelner poate ajunge la 4.500 lei net

Totodată, spălătorii de vase pot încasa un salariu net lunar în valoare de 4.000 de lei, în Mamaia Nord. Programul este de la 08:30 până la 17:00. Se lucrează 6 zile din 7. Angajatorul anunță că transportul comun se decontează, însă în limita a 200 de lei pe lună. Se asigură o masă pe zi pentru angajați. Nu se asigură cazare, în schimb.

Un chelner poate încasa între 1.900 de lei și 4.500 de lei, în funcție de experiență. Totodată, salariul depinde și de specificul localului, și de angajator. Chelnerul trebuie să aibă o atenție distributivă și să servească clienții, potrivit Cancan.