Lista VITALĂ pentru ORICE OM. ȘAPTE lucruri pe care să NU LE FACI înainte de SOMN

Lista VITALĂ pentru ORICE OM. ȘAPTE lucruri pe care să NU LE FACI înainte de SOMN

Specialiștii în nutriție avertizează că cei care mânăncă cu puţin timp înainte de culcare se îngraşă şi nu au parte de un somn odihnitor. De aceea, specialiștii au realizat o listă care trebuie respectată pentru a avea un somn odihnitor și pentru a evita eventualele probleme de sănătate.

Mai mult, consumul de alimente cu puţin timp înainte de a adormi poate afecta ţesutul esofagului. Asta deoarece se produce refluxul gastroesofagian (refluxul de acid) - care apare atunci când sucurile digestive ajung în esofag şi provoacă o senzaţie de arsură, scrie ea.md.

 

Există şi aşa numitul „reflux gastroesofagian silenţios”, care nu provoacă simptomele obişnuite, iar oamenii nu ştiu că îl au. Acesta este provocat mai des de anumite băuturi şi alimente consumate înainte de culcare, potrivit Womenshealthmag.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Iată ce trebuie să evitaţi să consumaţi în orele de dinainte de culcare:

1. Alcool. Acesta relaxează valvele care conectează stomacul de esofag. Când se întâmplă acest lucru, cred şansele unui reflux de acid.

2. Sucuri acidulate. Acidul poate chiar leza valvele de care pomeneam mai sus. Mai mult, acidul din aceste băuturi creşte presiunea din stomac, presiunea pe valve fiind mai mare.

3. Brânză. Acest aliment gras creşte şansele apariţiei unui refluxul gastroesofagian.

4. Nuci. La fel ca şi brânza, nucile sunt grase, deşi conţin grăsime nesaturată.

5. Citrice. Acestea conţin un nivel ridicat de acid care provoacă un efect similar cu cel de la punctul 2.

6. Cafea. Generează acid suplimentar în stomac. Dacă doriţi, totuşi, să consumaţi această băutură seara, optaţi pentru cafea decofeinizată.

7. Ciocolată. Este bogată în grăsimi şi, la fel ca alcoolul, poate relaxa valvele, crescând şansele apariţiei refluxului gastroesofagian.

În cazul în care vi se face totuşi foame, experţii susţin că puteţi consuma alimente sărace în acid, precum bananele, laptele cu puţină grăsime sau cereale fără zahăr.