Lipsa văzului și a auzului, suplinite de tehnologie

Lipsa văzului și a auzului, suplinite de tehnologie

Nouă proiecte din 36 destinate persoanelor cu deficiențe de auz și de văz au fost desemnate câștigătoare de Fundația Orange România. Valoarea totală a finanțării se ridică la peste 350.000 de euro.

În lumea în care trăim, digitalizarea apropie oamenii și creează o exercitare a drepturilor în mod egal, a spus ieri Dana Deac, președintele Fundației Orange România, la anunțarea câștigătorilor programului de finanțare „Lumea prin culoare și sunet”, ediția 2014.

Din cele 36 de proiecte înscrise, nouă au primit o susținere financiară totală de 357.724 de euro. Criteriile după care au fost alese proiectele câștigătoare au avut pe lângă componenta de inovație și pe cea de tehnologie digitală, fapt care va schimba sensibil lumea copiilor și a tinerilor cu dizabilități de văz și de auz ajutându-i să se adapteze ritmului de viață al generației lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine sunt câștigătorii

Printre organizațiile nonguvernamentale care au fost desemnate câștigătoare se numără: Fundația pentru educație și dezvoltare MediaPro cu un proiect care are ca scop crearea unei aplicații pentru mobil capabilă să transmită știri și informații în format audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere, Muzeul Național de Artă al României cu un proiect de adaptare a accesului pe website specific persoanelor care nu văd și nu aud, Asociația pentru Dezvoltare Urbană cu un proiect de softuri care transformă graficele și formulele din fizică și chimie în documente audio necesare elevilor cu dizabilități și Asociația Audiosofia cu un proiect de screening auditiv neonatologic în cinci spitale din România. Numărul beneficiarilor acestor proiecte este estimat la câteva zeci de mii de persoane.