Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Șoc și Groază! Lipitoarea lui Ion Iliescu iese din Borcan!
Șoc și Groază! Lipitoarea lui Ion Iliescu iese din Borcan!

Șoc și Groază! Lipitoarea lui Ion Iliescu iese din Borcan!

Un fost apendice necrozat de-al lui Ion Iliescu, azi un pârlit de tefelist care trăiește din banii contribuabililor. Un funcționar al CNSAS, aruncat în rigola către canalele colectoare ale orașului de părerea că victimele „Experimentului Pitești” nu sunt decât protagoniști ai unui mit al „carpetei cu Răpirea din Serai din CV-ul marilor istorici anticomuniști ai patriei, care și-au cam construit niște cariere și au produs niște scrieri de toată jena, nu mai zic și niște filme bune de aruncat la coș” s-a gândit că a trecut cam multă vreme de când nu și-a mai chiuretat nimic de pe meninge.

„Când era la Evz, pe la jumătatea anilor `90. DD s-a cerut la UM 0215. Așa cum este procedura, a fost băgat în verificări, iar generalul Gheorghe Dan, șeful unității mi-a cerut referințe despre el. De mine a depins soarta pe care și-o alesese. I-am vorbit generalului foarte frumos despre colegul meu, candidat la statul de securist, i-am spus că este un om serios, muncitor, că are profilul necesar și că ar face față cerințelor muncii de informații.

Ca să evite obținerea prin metode specifice(prin rețeaua informativă și prin alte mijloace) de date din redacția Evz despre viitorul securist, generalul Dan m-a rugat să-i dau în scris o „referință de la ultimul loc de muncă”, în calitate de șef direct. Pentru că m-aș fi hazardat nepermis în eliberarea unui asemenea document, i-am adus la cunoștiință lui Ion Cristoiu solicitarea generalului și motivele ei. După ce s-a distrat bine, Cristoiu a fost de acord, am scris referința pe o foaie cu antetul ziarului, am semnat-o, am ștampilat-o și i-am dat-o generalului. În prezența mea, generalul l-a chemat pe ofițerul care se ocupa de dosarul lui DD și i-a înmânat documentul.

Din varii complexe face exact ceea ce un profesionist nu face în ruptul capului, își strică relații bune cu oameni care l-au tratat cel puțin corect, cu înțelegere și care l-au ajutat la nevoie.

Pe mine mă certa acum câțiva ani, când era Băsescu la putere, îmi reproșa faptul că nu-s băsist. Vă dați seama cam ce este de capul lui, un securist să certe un jurnalist, pentru faptul că nu suflă-n fund puterii. Acum, când nu mai este la putere, face mișto de Băse, îi zice „Petrov”.

#sabinorcanaratadiploma

Drept pentru care, DD are toate jusificările morale, intelectuale și profesionale de a fi critic cu foștii săi colegi care, iată, nu au fost în stare de mai nimic notabil în viață, nici măcar de performanța de a se face securiști.”

Dacă embrionul ăsta de Boia, clonat cu Barna și Cioloș, plasat în uterul lui Șora, pentru a fi fătat în incubatoarele lui Soros și crescut în grădinițele lui Coldea, crede că așa povestește un „colaborator” al securiștilor despre securiști înșiși, veștile sunt bune, înseamnă că prostia umblă cu părțile ei rușinoase din ce în ce mai la vedere.
Acum i s-a văzut hodorul în toată jalea atrofiei.

#sabinorcanaratadiploma

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.