Evenimentul Zilei > Sport > Lionel Messi a intrat în istorie! A câștigat Balonul de Aur 2021: Este al șaptelea trofeu de acest tip al sportivului. VIDEO
Lionel Messi a intrat în istorie! A câștigat Balonul de Aur 2021: Este al șaptelea trofeu de acest tip al sportivului. VIDEO

Lionel Messi a intrat în istorie! A câștigat Balonul de Aur 2021: Este al șaptelea trofeu de acest tip al sportivului. VIDEO

Vești fabuloase din lumea sportivă! Lionel Messi, aflat în competiție cu Robert Lewnadowski, a câștigat pentru a șaptea oară Balonul de Aur pentru anul 2021. Jucătorul a marcat un record absolut în fotbal și a fost premiat pentru întreaga sa carieră sportivă. Alexias Putellas a câștigat Balonul de Aur feminin, iar Pedri a primit Trofeul Kopa.

Lionel Messi a intrat în istorie în seara zilei de luni, 29 noiembrie, câștigând al șaptelea Balon de Aur! Un jucător excepțional! Este cel mai bun din toate timpurile? Recordul pe care l-a atins cu premiul decernat la ceremonia în cauză nu face decât să confirme că da!

Lionel Messi a câștigat al șaptelea Balon de Aur

Sportivul în vârstă de 34 de ani a câștigat Balonul de Aur, pentru prima dată, în anul 2009. Luis Suarez i-a înmânat, luni, al șaptelea trofeu lui Messi, ceea ce înseamnă că a câștigat titlul de cel mai bun jucător din fotbalul mondial de mai multe ori decât orice alt sportiv masculin din istoria acestuia.

Messi i-a devansat pe Robert Lewandowski, care s-a clasat pe locul al doilea, și pe mijlocașul lui Chelsea, Jorghino, care s-a clasat pe locul al treilea în urma voturilor. Robert Lewnadowski a câştigat trofeul de golgheter, iar Gianluigi Donnarumma a fost desemnat cel mai bun portar.

Ronaldo, care nu a vrut să participe la ceremonie, s-a clasat pe locul 6

Marele rival al lui Messi, Cristiano Ronaldo, care nu a dorit să participe la ceremonia de decernare a Balonului de Aur, a ocupat locul 6 în clasament. Unul dintre favoriţi, Karim Benzema, de la Real Madrid, a ajuns pe locul 4. Titlul de cel mai bun club al anului a revenit celor de la Chelsea.

Alexia Putellas, câștigătoarea Balonului de Aur feminin

Jucătoarea spaniolă Alexia Putellas a devenit, luni, câştigătoarea Balonului de Aur în fotbalul feminin. Ea are 27 de ani şi joacă la FC Barcelona. În plamares, le urmează pe Megan Rapinoe şi Ada Hegerberg. Alexia a câştigat Liga Campionilor cu FC Barcelona şi a marcat un gol în finala cu Chelsea.

Pedri, fotbalistul de la FC Barcelona, a câştigat, luni, trofeul Raymond Kopa pentru cel mai tânăr jucător, distincţie acordată de France Football. La doar 19 ani, Pedri a devenit un jucător important la FC Barcelona şi îi succede în palmares lui Matthijs de Ligt. A fost urmat de Jude Bellingham (Borussia Dortmund) şi Jamal Musiala (Bayern Munchen), ambii de 18 ani.