Evenimentul Zilei > International > Lifting pentru Abrams. Cel mai bun tanc de luptă din lume se upgradează
Lifting pentru Abrams. Cel mai bun tanc de luptă din lume se upgradează

Lifting pentru Abrams. Cel mai bun tanc de luptă din lume se upgradează

Armata SUA se înnoiește: va va primi cât de curând cea mai recentă versiune actualizată a tancului M1A2 Abrams.

Departamentul Apărării a anunțat luna aceasta că General Dynamics Land Systems din Michigan a primit un contract de stimulare la prețul fix de 4.620.000.000 USD pentru a produce tancuri Abrams M1A2 SEPv3. Locațiile și finanțarea vor fi determinate cu fiecare comandă, scrie NationalInterest.

Comandamentul armatei SUA, Detroit Arsenal Michigan este contractorul, iar data estimată de finalizare a contractului este 17 iunie 2028.

Cu toate acestea, anunțul nu a specificat câte tancuri noi Abrams vor fi achiziționate. Conform estimărilor bugetare ale anului fiscal 2021 ale Departamentului Apărării, din februarie 2020, armata ar putea beneficia de până la 2.101 tancuri SEPv3 ca parte a programului de actualizare Abrams.

M1A2 SEPv3 (System Enhanced Package) este cea mai recentă configurație modernizată a tancului principal de luptă Abrams (MBT) aflat în serviciu în armata Statelor Unite. SEPv3 va înlocui M1A2 SEPv2, care este în producție din 2005.

Potrivit armatei, „această versiune corectează multe dintre problemele de spațiu, greutate și putere identificate în timpul operațiunii „Libertatea irakiană” și va fi varianta fundamentală pentru toate actualizările viitoare”.

M1A2 SEPv3 va oferi o capacitate de supraviețuire îmbunătățită, dar poate găzdui și orice „tehnologie matură” pe care armata o consideră relevantă din punct de vedere operațional. Aceste îmbunătățiri se vor concentra asupra creșterii marjei de putere electrică, a sistemelor de management al sănătății vehiculelor, a unui antrenament încorporat și a unei legături de date cu muniția. Armata dfinește SEPv3 drept „cel mai de încredere tanc Abrams produs vreodată” și a sugerat că această versiune modernizată va reduce sarcina logistică a Armatei.

Printre îmbunătățirile enumerate de armata americană se numără un sistem radio tactic comun, care asigură integrarea echipamentului asigurat de guvern, sistem portabil radio tactic portabil, și un radio Small Form Fit pentru a sprijini și a stabili pregătirea rețelei și a menține comanda și comunicațiile de luptă. interoperabilitate cu viitoarele Echipe Combat. Odată cu actualizarea, Abrams va integra și o cameră color, un telemetru laser sigur pentru ochi și un indicator laser pe mai multe platforme.

National Interest subliniază că acest program a început cât se poate de devreme pentru a include orice tehnologie pe care armata o consideră critică pentru viitorul câmp de luptă, incluzând Inteligența Artificială, autonomie, APS (Active Protetection System) sau senzori avansați.