Liderul nord-coreean vrea „detașament de animatoare”

Liderul nord-coreean vrea „detașament de animatoare”

Liderul coreean a ordonat (re)înființarea tradiționalului „detașament de antren”, format din tinere frumoase și vesele responsabile cu menținerea bunei dispoziții a comandantului suprem.

Kim Jong-un solicitase ca detașamentul, format sub stricta supraveghere a liderilor fideli tatălui și predecesorului său, Kim Jong-il, să fie dizolvat la scurt timp după moartea acestuia în 2011, scrie cotidianul sud-coreean Chosun Ilbo. Tânărul lider s-a răzgândit însă între timp și a decis să readucă la viață această sursă de distracție întrată deja în tradiția liderilor nord-coreeni.

„În momentul în care a preluat puterea, domnul Kim nu avea încredere în nimeni și a ordonat cercetarea fiecărui oficial al regimului, de la cel mai important până la cel mai neînsemnat”, a explicat Toshimitsu Shigemura, professor la Universitatea din Tokyo, o adevărată autoritate în materie de Coreea de Nord. Între timp procesul s-a încheiat, ca și îndelungata perioadă de doliu în memoria lui Kim Jong-il. Tânărul lider este, așadar, liber să-și selecteze noua generație de animatoare, a mai declarat profesorul Shigemura pentru The Telegraph.

Femeile angajate să întrețină bună-dispoziție a fostului lider erau recompensate cu sume uriașe – peste 4000 de dolari – o sumă fabuloasă pentru o așa de țară săracă precum Coreea de Nord

Ne puteți urmări și pe Google News

„Detașamentele de antren” au fost create inițial de Kim Ir-sen, Președintele Etern și fondatorul Coreei de Nord”. Oamenii săi de încredere au răscolit țara-n lung și lat pentru a le descoperi pe cele mai frumoase tinere, care să cânte și să danseze pentru lider. Unele au fost angajate ca menajere, iar cele mai frumoase au fost obligate să devină amantele elitei.

Cele mai multe dintre fete erau doar niște copile de 13-14 ani. Selecționerii îi linișteau pe părinților spunându-le că sunt recrutate pentru misiuni guvernamentale, dar chiar și dacă aveau suspiciuni, oamenii nu aveau curaj să se opună. Tinerele erau la dispoziția liderilor la orice oră, dar, odată ce treceau de 20 de ani, erau „pensionate” și plasate cadrelor militare care doreau să se însoare.