Liderul clanului Corduneanu a învins în meciul cu procurorii DIICOT Iaşi

Liderul clanului Corduneanu a învins în meciul cu procurorii DIICOT Iaşi

Decizie definitivă în ceea ce priveşte arestarea liderului clanului Corduneanu: judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să respingă contestaţia formulată de procurori. Înainte de judecarea contestaţiei, Costel Corduneanu i-a atacat destul de dur pe procurorii de la DIICOT Iasi, informează publicaţia Bună Ziua Iaşi.

În noaptea de vineri către sâmbătă, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia formulată de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Iaşi (DIICOT) împotriva deciziei prin care Curtea de Apel Iaşi a decis sa-l lase în libertate pe Costel Cordunu, pe Ovidiu Ranzburg şi pe avocatul Neculai Horobet. Practic, după această decizie, cei trei vor ramane în libertate.

"M-au pus în libertate şi sunt nevinovat. A ramas sa vadă legea ce face la proces. Ei au spus ce au spus, dar justiţia a facut dreptate. Nu am ce sa mai comentez", a declarat Costel Corduneanu după ce a fost lăsat în libertate de judecătorii ieşeni. Săptămâna trecută, la cateva ore dupa ce a ajuns acasa, a postat pe contul de  Facebook un mesaj adresat anchetatorilor. "Bai, voi sunteţi sănatoşi?? Pe ce dovezi mă reţineţi?? Mi-aţi devastat maşina, mi-aţi luat actele, lucrurile personale, imi ascultaţi telefoanele... Bai, nebunilor, fiecare om are dreptul la libertate în vorbire. La dosar nu exista dovezi pentru care aş fi făcut eu aşa ceva, nici convorbiri, nici fapte, nimic", scria Costel Corduneanu pe contul personal de  Facebook. Procurorii susţin ca el era liderul unui grup organizat care se ocupă cu traficul de armament.

"Din probele administrate în cauza rezultă suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii iulie 2014 numitul Constantin Corduneanu a iniţiat constituirea unei grupări criminale cu scopul introducerii în mod ilegal în România de armament şi a muniţiei aferente. Pentru punerea în aplicare a rezoluţiei infracţionale numitul Constantin Corduneanu a luat legătură cu o persoană care se afla pe teritoriul Italiei, careia i-a cerut sa-i aducă un pistol şi muniţia aferentă. Ulterior s-a stabilit faptul că persoana care era în Italia era numitul Ranzburg Ovidiu care în momentul venirii în România a introdus în mod ilegal în ţară un pistol şi muniţia aferentă", au precizat procurorii.

"În urma monitorizării specifice, în data de 15.10.2014, Ranzburg Ovidiu a fost prins în flagrant. Autoturismul cu care calatorea, împreuna cu inculpatul Iarca Neculai, a fost oprit în trafic de catre organele de politie din cadrul I.P.J. Vaslui, fiind gasite un pistol revolver marca ASTRA UNCETA CADIX seria R 205165 - de producţie spaniolă şi muniţia aferentă (19 cartuse de calibru 38 special – 9 mm). Din investigaţii a rezultat faptul că arma şi muniţia găsite asupra inculpatului Ranzburg Ovidiu erau ale inculpatului Constantin Corduneanu, acesta fiind cel care i le înmânase în cursul lunii august 2014. De asemenea, această arma şi muniţie au fost procurate anterior de inculpatul Constantin Corduneanu de la persoane neidentificate care le-au introdus în mod ilegal în România", au completat procurorii DIICOT.