Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderii sportului românesc vin în România. Forumul Sportului Românesc sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire
Liderii sportului românesc vin în România. Forumul Sportului Românesc sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire

Liderii sportului românesc vin în România. Forumul Sportului Românesc sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire

Ceremonia de deschidere a Forumului Sportului Românesc are loc maine incepand cu ora 16.30, la Palatul Parlamentului, sala C.A Rosetti si va marca debutul a trei zile de conferințe și dezbateri cu lideri internaționali și locali din partea organizațiilor sportive, din rândul sportivilor și a altor actori importanți din domeniu.

Evenimentul va reuni nume notorii, precum: Mihai Covaliu (Comitetul Olimpic și Sportiv Român), Octavian Morariu (Comitetul Olimpic Internațional / Rugby Europe), Jaime Cambreleng Contreras (FIFA), Eric Saintrond (FISU), Michele Colucci (oficial UE / inițiator Erasmus Plus), Carlos del Campo Colas (La Liga), Octavian Bellu (erou al gimnasticii românești), Raffaele Chiulli (președintele ARISF / Asociația Federațiilor Olimpice), Stephan Fox (președintele AIMS / Asociația Federațiilor Neolimpice), Gabriela Szabo (Campion Olimpic), Rui Botica Santos (arbitru TAS), Thierry Kinderstuth (INSEP Franta), Miguel Maria Garcia Caba (Real Madrid), Ionuț Lupescu (Comitetul tehnic al UEFA), Christopher Neesham (Societatea Australiană a Psihologilor), Takuya Yamazaki (Tokyo 2020), Vlad Marinescu (Rsportz, președinte american), aceștia fiind doar o parte dintre speakerii prezenți la Forum.

Tema evenimentului va fi "Locul și rolul României în contextul sportului mondial, la 100 de ani de la Marea Unire". Printre subiectele abordate menționăm: educație pentru și prin sport, provocări și amenințări în sport, match fixing, integritate, dopaj, tehnologie, sportul profesionist, provocări juridice, sport pentru toți și multe altele.

 

Institutul Sportiv Român (ISR) este o instituție specializată, înființată cu scopul de a dezvolta industria sportului prin educație și cunoaștere. Prin proiectele sale de dezvoltare, institutul reunește specialiști din toate domeniile, personalități sportive și actori importanți din diverse sectoare de business, cu scopul de a spori expertiza și nivelul de implicare a resurselor umane specializate în sport. ISR își propune să construiască o fundație solidă pentru sportul românesc, o fundație construită pe valori, cunoștințe, integritate și fair-play, pentru reintegrarea sportului românesc în sporturile internaționale.

Conceptul a fost dezvoltat de profesioniști și entuziasti ai sportului, pentru profesioniști și entuziaști ai sportului, toți uniți de o idee comună: construirea profesionalismului în sport.