Evenimentul Zilei > Actualitate > Liderii politici cer măsuri mai dure: Să scoatem Armata și Poliția pe stradă!
Liderii politici cer măsuri mai dure: Să scoatem Armata și Poliția pe stradă!

Liderii politici cer măsuri mai dure: Să scoatem Armata și Poliția pe stradă!

Mai mulți lideri politici solicită Guvernului Orba să dea dovadă de mai multă fermitate în aplicarea măsurilor de protecție împotriva noului coronavirus. În opinia lor, în asemenea momente, nu este loc de recomandări, așa cum sunt formulate în ultima ordonanță militară. În diferite luări de poziție, Eugen Tomac (PMP), Dacian Cioloș (PLUS) sau Marcel Ciolacu (PSD) sunt de părere că autoritățile nu trebuie să se poarte cu mănuși în această perioadă.

Europarlamentarul Eugen Tomac, liderul PMP,  cere Guvernului să scoată armata pe străzi pentru a-i împiedica pe cei care dau dovadă de inconștiență și nu respectă restricțiile de circulație. Eugen Tomac, a atras atenția, într-o postare pe Facebook, că pandemia de Covid-19 trebuie nu trebuie luată în glumă, așa cum s-a întâmplat în alte state. În caz contrar, a spus acesta, vor fi probleme foarte mari în combarea acesteia.

„Scuze se pot găsi mereu, dar trebuie să recunoaștem că nicio instituție și niciun stat nu a tratat cu seriozitate această amenințare.Am spus încă din 29 ianuarie, în plenul Parlamentului European, că populația trebuie pregătită de criza pe care o trăim astăzi. COVID-19 decimează Europa, state întregi sunt paralizate, mii de oameni mor. Acum trebuie să scoatem Armata și Poliția pe stradă pentru a-i opri pe inconștienți. Dacă stăm toți în casă, oprim răspândirea virusului nimicitor și salvăm vieți. Trebuie să înțelegem că acum este nevoie de un efort comun”, a arătat Eugen Tomac în postarea sa pe Facebook.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE