Liderii lumii nu au apă caldă la Conferința ONU. Ce s-a întâmplat la Glasgow, locul în care se desfășoară marele eveniment

sursa: arhivă EVZ

Sunt probleme cu apa caldă la Glasgow, orașul care găzduiește un eveniment planetar, la care sunt prezenți majoritatea liderilor lumii.

Sunt și decizii ciudate luate la Conferința ONU ce vizează discuții centrate pe problema schimbărilor climatice. La Glasgow au ajuns delegații din aproximativ 200 de țări, mii de activiști de mediu, diverse personalități publice și jurnaliști. Un eveniment de mari dimensiuni, care i-a întrebuințat serios pe organizatorii din Marea Britanie. Guvernul din Albion s-a ocupat de desfășurarea congresului.

Decizie controversată luată de organizatorii Conferinței ONU

Delegații sunt transportați cu autobuze electrice și sunt încurajați să meargă pe jos sau să folosească transportul public ori de câte ori este posibil.

„Cafeaua (și se consumă foarte multă) este servită în cești reutilizabile, iar în meniul de ieri a fost inclusă o supă de bulion de orz scoțian de proveniență locală și o salată de somon și sfeclă roșie.

Semafoarele temporare care au fost instalate în tot Glasgow pentru a gestiona traficul și a asigura securitatea sunt alimentate cu energie solară, iar uleiul vegetal hidrotratat este folosit în generatoare în loc de motorină”, conform CNN.

Și, pentru a menține tema sustenabilității, robinetele din băi sunt doar cu apă rece (ceea ce ar putea fi o alegere discutabilă având în vedere actuala pandemie de coronavirus!), menționează jurnaliștii de la sursa citată.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în 2020

COP este o Conferință a ONU dedicată subiectului schimbărilor climatice, care a căpătat la nivel global din ce în ce mai multă atenție. Evenimentul din acest an, COP 26, ar fi trebuit să se desfășoare în perioada 9-19 noiembrie 2020, însă din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 a fost amânat cu un an.

Acest summit climatic reprezintă un moment istoric pentru Scoția, țara gazdă, având în vedere că politicile publice ecologice au început să fie tot mai vizibile în discuția tranziției energetice, devenind o prioritate națională pentru guvernul scoțian din Holyrood, Edinburgh. Scoția reprezintă unul din puținele cazuri în Europa unde un partid verde (Scottish Greens) face parte dintr-un coaliție politică aflată la guvernare.