Liderii extremei dreapta se pregătesc pentru alegeri. Italia, gazda conferinței

Liderii extremei dreapta se pregătesc pentru alegeri. Italia, gazda conferinței Matteo Salvini a adunat cei mai importanți lideri ai extremei dreapta în timpul unei conferințe din Italia. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Duminică a avut loc conferința de la Florența sub sloganul „Locuri de muncă, securitate, bun simț”. Evenimentul a fost găzduit de Matteo Salvini, vicepremierul Italiei.

Mai mulți lideri ai extremei dreapta din Europa au venit la evenimentul organizat în Italia. La ultimele alegeri parlamentare, extrema dreapta a obținut cele mai bune rezultate.

Marine Le Pen a deschis evenimentul important pentru viitoarele alegeri

Matteo Salvini a declarat că își dorește o Europă a drepturilor, nu una a reducerilor:

Ne puteți urmări și pe Google News

"Astăzi le prezentăm italienilor și tuturor europenilor o idee diferită despre Europa: Europa drepturilor, în locul Europei reducerilor", a declarat Salvini.

Marine Le Pen a deschis conferința prin intermediul unei intervenții video:

„Suntem mișcări de rezistență democratică și patriotică în fața unei structuri dominante birocratice", a spus aceasta.

Marine Le Pen a deschis conferința pentru viitoarele alegeri

Geert Wilders, liderul olandez de extremă dreapta, a făcut apel la unitate

Liderul olandez de extremă dreapta Geert Wilders, care conduce Partidul Libertății din Olanda, a ținut, de asemenea, un discurs online:

„Trebuie să garantăm că deciziile care privesc națiunile noastre sunt luate de oamenii care o cunosc și o iubesc cel mai bine”, a spus acesta.

Premierul Ungariei și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pe Twitter.

Conferința a avut ca scop pregătirea viitoarelor alegeri europene

În timpul conferinței au fost aleși membrii grupului Identitate și Democrație (ID) din Parlamentul European:

„Astăzi, la Florența, bărbați și femei cu bun simț și curaj s-au adunat pentru a învinge un inamic care este primul dușman al Europei. Aceștia sunt tehnocrații francmasoni care vor să distrugă identitatea continentului nostru", a declarat Salvini.

Întâlnirea a avut și o dimensiune politică internă deoarece s-a confruntat cu partidul de extremă dreapta Fratelli d'Italia al premierului Giorgia Meloni. Partidul este un aliat, dar și un mare rival al lui Salvini, care pe de altă parte face parte din Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni alături de spaniolii de la Vox și de partidul polonez Lege și Justiție (PiS).

Timp de două ore, vorbitorii din mai multe țări europene au urcat la tribună pentru a-și promova politicile.

La eveniment a participat și George Simion

Preşedintele AUR, George Simion, a susţinut, duminică, un discurs în italiană la reuniunea partidelor de extremă dreapta:

„Ne-am reunit în acest minunat oraş Florenţa toate partidele care doresc să aibă o Europă a popoarelor. Ne dorim o Europă a identităţii. Sunt mândru că sunt român, că vin din România, aşa cum sunteţi voi mândri să fiţi italieni şi membri ai Lega. Sunt liderul principalului partid suveranist din România. Luptăm pentru apărarea valorilor noastre naţionale, a valorilor comune, luptăm pentru patrie, familii, Dumnezeu şi luptăm pentru libertate”, a afirmat liderul AUR.