Evenimentul Zilei > Social > Lider PNL pune tunurile pe PSD. Adevărul din spatele „privatizării” sistemul sanitar
Lider PNL pune tunurile pe PSD. Adevărul din spatele „privatizării” sistemul sanitar

Lider PNL pune tunurile pe PSD. Adevărul din spatele „privatizării” sistemul sanitar

Eurodeputatul Cristian Bușoi a lansat un atac la PSD, acesta acuzând că social democrații răspândesc știri false cu privire la privatizarea sistemului de sănătate.

Redăm postarea lui Cristian Bușoi

După ce timp de trei ani și-a bătut joc de promisiunile făcute și de sănătatea românilor, PSD a inundat spațiul public cu o șarjă de fake news-uri, mințind și manipulând opinia publică

Reforma pe care o propun Guvernul liberal și ministrul Sănătății are în vedere câteva principii majore: pacientul, în centrul politicilor de sănătate și lărgirea ariei de servicii medicale, astfel încât să existe o concurență serioasă între sistemul public și cel privat.

În acest mod va crește calitatea serviciilor, iar cetățeanul va avea mai multe opțiuni și va putea alege în cunoștință de cauză unde să se trateze. Nu este un proces de privatizare.

PSD știe foarte bine acest lucru, dar vrea să creeze un sentiment de frică și frustrare în rândul cetățenilor, sperând ca în acest fel să câștige puncte electorale.

În ultimii ani  s-au promis spitale regionale și nu s-a ridicat niciunul. Politicile în domeniul sănătății au fost zero. Suntem din nou țara care are cea mai ridicată rată a mortalității din cauze tratabile dintre toate state #UE,  conform raportului „Starea Sănătății în Uniunea Europeană – România, Profilul de sănătate al țării 2019.

PSD are o responsabilitate mare pentru modul în care arată astăzi Sănătatea. Anii în care au stat la guvernare au dus la o înrăutățire a sistemului. În loc să aibă bunul simț și să vină să contribuie cu idei la propunerea de reformă, ei promovează minciuni și fake news-uri.

Să fie foarte clar! Nu se schimbă nimic în ceea ce privește accesul pacienților la analize și investigații imagistice. Nu se va reduce accesul la Programele de sănătate, ci dimpotrivă, se lărgește prin accesul mai ușor al centrelor private. În plus, va exista o presiune suplimentară pe spitalele publice să crească calitatea serviciilor și să îmbunătățească atitudinea fața de pacient.

Ați ajuns prea departe cu minciunile! Opriți fake news-urile! Românii au nevoie de politici publice, de dezbateri, de un sistem medical performant, nu de minciuni și manipulări.