Evenimentul Zilei > Justitie > Lichidator judiciar reţinut de DNA Constanţa pentru luare de mită
Lichidator judiciar reţinut de DNA Constanţa pentru luare de mită

Lichidator judiciar reţinut de DNA Constanţa pentru luare de mită

Alexandru Vitali Bârlădeanu, practician în insolvenţă, a fost prins, astăzi, în flagrant delict în timp ce primea o primă tranşă de 25.000 de lei mită de la un om de afaceri, denunţător în cauză, căruia îi pretinsese şi 6000 de euro.

Flagrantul a fost organizat de procurorii DNA Constanţa, sprijiniţi de Departamentu de Informații și Protecție Internă. Procurorii anticorupţie constănţeni informează că în dosarul instrumentat de ei există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează faptele în această cauză. Mai exact, “ în data de 5 iunie, inculpatul Alexandru Vitali Bârlădeanu, în calitate de practician în insolvenţă, a pretins de la un om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 25.000 lei şi aproximativ 6.000 euro, pentru a întocmi acte contrare atribuţiilor de serviciu, privind proceduria lichidării ce urma să se declanşeze în legătură cu firma acestuia din urmă”

“Concret, inculpatul trebuia să conducă procedura astfel încât datoriile societăţii comerciale către creditori şi către bugetul de stat să nu mai fie plătite, iar bunurile ei să fie transferate şi ascunse, cu scopul evitării unei eventuale executări silite. La data de 11 iunie 2015, inculpatul Alexandru Vitali  Bârlădeanu a primit de la denunţător suma de 25.000 lei din totalul mitei pretinse, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”. Lichidatorul judiciar va fi prezentat, mâine, Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru luare de mită.