Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii și PDL-iștii clujeni își aruncă ”LĂTURI” în cap. A început războiul la baionetă
Liberalii și PDL-iștii clujeni își aruncă ”LĂTURI” în cap. A început războiul la baionetă

Liberalii și PDL-iștii clujeni își aruncă ”LĂTURI” în cap. A început războiul la baionetă

Co-vicepreședinții PNL Cluj, și senatorul Alin Tișe (ex - PDL - foto stânga) și Mihai Seplecan (PNL - foto dreapta) își dau în cap pe unde apucă. În week-end și-au aruncat cu lături în cap și au spus unul despre altul toate lucrurile murdare pe care le știau.

Sâmbătă și duminică, cei doi politicieni, primul devenit din șofer, președinte al Consiliului Județean Cluj și al doilea, fost președinte al CJ Cluj, în prezent senator al României, s-au ”mitraliat” pe facebook, ca într-un adevărat război.

Nimeni nu știe de la ce a pornit războiul, dar se pare că Seplecan îl acuză pe Tișe că a comis tot felul de nereguli în mandatul de fost președinte al CJ Cluj. Pe de altă parte, Seplecan face un joc politic care îl va scoate din scena politicii clujene, riscând ca PNL să nu îl mai pună pe lista de consilieri județeni, pe un loc eligibil. Seplecan și-a anunțat candidatura pentru Primăria Cluj Napoca, concurând în PNL, împotriva lui Boc. Acest fapt l-a supărat foarte tare pe fostul premier care i-a anunțat pe liderii PNL Cluj, că dacă va fi concurat de un ”măscărici”, el va candida fie independent, fie de la PMP.

Analiștii politici clujeni susțin că ”jocul” lui Seplecan este de fapt doar o cacialma politică menită să îi asigure acestuia o continuitate la șefia CJ Cluj. ”Crede că are notorietate și că ar putea câștiga Primăria Cluj Napoca, lucru total fals. Seplecan, de fapt joacă singura carte pe care o mai are, și anume amenință și presează pe Primăria Cluj Napoca, dorind să îl enerveze pe Boc. Astfel, el speră că liberalii, pentru a-l calma pe actualul primar, să îi ofere funcția de președinte al CJ Cluj”, explică un analist clujean.

Acuzat că este ”prost”

Scandalul monstru dintre cei doi co-primvicepreședinții PNL Cluj a izbucnit sâmbătă, după ce joi, Seplecan a spus la o conferință de presă că liderii PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară și eurodeputatul Daniel Buda, i-ar fi promis orice poziție vrea la viitoarele alegeri, inclusiv scaunul de primar al Clujului, dacă va rezolva problema gunoaielor.

Sâmbătă, a urmat o postare pe facebook a senatorului PDL, Alin Tișe. ”Cât de prost trebuie să fii să faci o asemenea declarație?! Incredibil de prost! Înțeleg că funcțiile în noul PNL sunt date fără ca membrii de partid, colegii noștri să conteze. Asta era posibil în vechiul PNL Cluj. Noul PNL are un statut, un regulament și cel mai important are oameni capabili, cu pregătire profesională și intelectuală. Noul PNL nu se conduce și nu se votează aducând oameni din teritoriu, la care le plătește cineva cotizația, iar apoi sunt puși să voteze cu cine vor unii. Funcțiile nu se tranzacționează în conferințe de presă”, a scris Alin Tișe.

Acuzații dure lansate de Seplecan

A urmat un răspuns șoc, dat se Seplecan, într-un ziar local, lovindu-l pe senatorul PNL, acolo unde îl doare cel mai mult, și anume cum a adunat o avere impresionantă în doar zece ani de zile. ”Mă mir și stau să mă gândesc cum unii politicieni clujeni ajung să aibă șapte case? Există în special, unul din Aghireș, nu dau nume, vorbesc în general. Unul care și-a mărit averea în 10 ani de peste 100 de ori. Era un pârlit când a intrat în politică și la nici 10 ani, ce să vezi, face blocuri turn în mijlocul Clujului. Mă mir cum își pot permite unii politicieni clujeni să se afișeze la volanul unor masini precum Porsche Cayenne, cum iși pot permite să ridice un bloc, cum își pot permite concedii în străinătate, foarte multe concedii prin străinătate, doar din activitatea de politician? … mă întreb și eu cum este posibil ca un politician din Aghireș își permite să își bage frații să ocupe funcții în instituții ale statului, nepoți în CA-uri și directori de regii? Cum își permit anumiți politicieni din Aghireș să facă presiuni la Urbanism pentru eliberarea unor autorizații de construcție în regim de urgență, când cetațenii normali, dezvoltatori cu experiență, așteaptă peste un an și jumătate pentru finalizarea unor autorizații. Mă întreb cum de mai e în libertate genul ăsta de politician, care îl amenință pe diriguitorul orașului că îi arată el lui dacă nu semnează autorizația. Mă întreb câți cetățeni ai județului primesc de la Primărie concesiuni în rate pe terenuri ultracentrale?”, a comentat Seplecan, citat de Ziar de Cluj.

Familia senatorului Alin Tișe a obținut, cu greu, o autorizație de construire pentru un bloc turn, cu 12 etaje, situat la kilometrul zero al orașului. Soția lui Tișe este un cunoscut notar public, cu venituri consistente, venituri din care ar putea justifica averea familiei.

Replica senatorului PNL

Alin Tișe nu s-a lăsat și a replicat foarte dur, făcând referire la trecutul dubios al șoferului Mihai Seplecan, numindu-l interlop, asta pentru că în trecut a fost audiat în calitate de martor într-un dosar de proxenetism, fiind reclamat de mai mulți martori, că a făcut sex cu prostituate, în hotelul parlamentarilor din București, alături de fostul deputat PDL, Petru Călian.

”Nemernicilor interlopi care mi-au jignit și atacat soția și familia. Care au trecut în sfera personală cu atacurile, dincolo de politică. Jeguri politice analfabete. Seplecan născut Szeplekan și-a schimbat numele. Nu și-a asumat nici numele dat de părinți cum fac toți oamenii normali. Oare de ce? Eu sunt Alin Paunel Tise și mi l-am asumat. Păunel Matei era tatăl meu, D-zeu să-l odihnească! În zona de unde era el, erau multe nume din acestea: Păunel, Viorel, Zamfirel, Florinel etc. Mi-am asumat numele chiar dacă unii binevoitori au insinuat că aș fi rom, când eu de fapt sunt Moț, din zona de munte a Huedinului, de unde e bunicul meu și de unde am numele de TIȘE. Este rău sa fii maghiar sau să ai nume maghiar?! Szeplekan și-a schimbat numele în Seplecan. Ne este rușine de rușinea lor!”, a scris Alin Tișe.