Disensiunile la vârful PNL, dintre Ludovic Orban și Rareș Bogdan, sunt tot mai accentuate, dar s-a făcut o înțelegere ca, pentru liniștea lui Klaus Iohannis, disputele la scenă deschisă să fie ocolite.

Numirea, în 25 iunie, a Violetei Alexandru președinte interimar la organizația București, deși favorit era Rareș Bogdan, a aprins din nou spiritele. Ieri, în Biroul Executiv trebuia prezentată toată garnitura PNL pentru București, interimari la sectoare, însă nu a fost cvorum și decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Potrivit unor surse politice, lista lui Orban pentru sectoare este formată din Ciprian Ciucu, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu, Tănase Stamule, Antonel Tănase, nume care nu sunt prea agreate de susținătorii lui Rareș Bogdan.

În 3 iunie, Cristian Bușoi a demisionat de la șefia PNL București împreună cu șefii de la sectoare, mai puțin Anca Boagiu de la 2, care a fost revocată.

Ludovic Orban spunea că Violeta Alexandru este capabilă, bine pregătită, serioasă și are „capacitatea să recredibilizeze PNL”. De fapt, logica liderului liberal era că aceasta provine din echipa lui Dacian Cioloș și cunoaște strategiile Alianței USR-PLUS, în fața căreia PNL a pierdut alegerile, în Capitală.

Cum organizarea în partid merge prost, liberalii s-au gândit să se ocupe de politica națională.

În Biroul Executiv de ieri au decis să facă un proiect de lege pentru modificarea modului cum funcționează Curtea Constituțională. De asemenea, PNL pregătește documentele cu care atacă la CCR noul Cod administrativ. Nu în ultimul rând, liberalii au în vedere pentru sesiunea din toamnă o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

Te-ar putea interesa și: