Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii, hotărâți să rămână la guvernare alături de PSD până în 2024. Alina Gorghiu, despre șansele PNL la prezidențiale
Liberalii, hotărâți să rămână la guvernare alături de PSD până în 2024. Alina Gorghiu, despre șansele PNL la prezidențiale

Liberalii, hotărâți să rămână la guvernare alături de PSD până în 2024. Alina Gorghiu, despre șansele PNL la prezidențiale

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, și-a exprimat convingerea că liberalii vor rămâne în actuala coaliție de guvernare alături de PSD până în 2024, atunci când în urma alegerilor, lucrurile vor lua o altă turnură.

Alina Gorghiu a susținut că cei din PNL nu au de gând să renunțe la actuala coaliție de guvernare, care va funcționa în aceeași formulă până în anul 2024. Odată cu alegerile parlamentare de peste doi ani, lucrurile se vor schimba.

„Suntem foarte hotărâţi să rămânem la guvernare în această formulă cu PSD până în 2024, până când se va termina cu guvernarea, nu din alte motive ci pentru că a venit rezultatul la alegerile generale şi se va face desemnarea de premier. Vor fi toate cam în acelaşi timp, parlamentarele cu prezidenţialele se cam suprapun. Vom avea un ciclu de patru ani fără alegeri, vă daţi seama cât se poate construi”, a spus Alina Gorghiu.”.

Aceasta a spus că sondajele arată o posibilă victorie a liberalilor, iar ea are încredere că PNL poate câștiga împotriva PSD.

PNL merge la alegeri pe cont propriu

Președinta interimară a Senatului a făcut trimitere la cele spuse de premierul Nicolae Ciucă ce a afirmat că PNL va merge în alegeri pe contr propriu și cu răspundere. Referindu-se la sondaje, Alina Gorghiu a subliniat că diferența dintre PNL și PSD o face să creadă că există șanse ca liberalii să poată câștiga alegerile.

Este o diferenţă care pe mine mă face să cred că PNL poate câştiga alegerile. I-am bătut pe colegii din PSD nu o dată, iar alegerile care îi dor este că noi am reuşit să câştigăm alegerile prezidenţiale, o vom face din nou”, a declarat ea.

Cu cine va candida PNL la alegerile prezidențiale

Potrivit președintei Senatului, PNL nu și-a ales încă un candidat pentru alegerile prezidențiale, însă are obiceiul de a merge cu președintele partidului. În acest sens va exista un congres în care se va decide candidatul, iar o hotărârea va fi luată mai aproape de data alegerilor, nu acum.

În acest moment există mulți lideri PNL care şi-ar putea dori să intre în competiţie, a mai spus Gorghiu, potrivit news.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: