Liberalii cer ÎNLOCUIREA Ecaterinei Andronescu de la CONDUCEREA Comisiei de învățământ

Liberalii cer ÎNLOCUIREA Ecaterinei Andronescu de la CONDUCEREA Comisiei de învățământ

Grupul parlamentar PNL din Senat a solicitat înlocuirea Ecaterinei Andronescu de la conducerea Comisiei pentru învăţământ, după ce Legea educaţiei a fost amendată în sensul amânării concursului pentru funcţia de directori de şcoli, iar raportul nu a fost semnat de secretarul acestui for, liberalul Dumitru Oprea, anunță Agerpres.

În şedinţa plenului de luni, vicepreşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, senatorul liberal Dănuţ Mihai, a precizat că atât el, cât şi Dumitru Oprea au devenit, fără voia lor, "actori într-un spectacol mediatic" care, după cum consideră el, ar putea să afecteze atât Comisia de educaţie, cât şi forul legislativ. 

"Noi, cei din PNL, considerăm că principalul regizor la acest spectacol este doamna senator Ecaterina Andronescu, preşedintele comisiei, şi solicităm celor din PSD înlocuirea de la Comisia de educaţie a doamnei Andronescu cu un alt coleg", a susţinut Dănuţ Mihai de la tribuna Senatului. 

Acesta a explicat că pe ordinea de zi a şedinţei de miercurea trecută a Comisiei pentru învăţământ din Senat erau înscrise patru puncte, care au fost dezbătute şi soluţionate, dar şi o discuţie, pe tema concursului pentru directorii de şcoli, cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai sindicatelor din învăţământ şi ai şcolilor din Capitală. 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am încercat să dezbatem concursul pe care Ministerul Educaţiei l-a stabilit pentru data de 12 octombrie privind ocuparea posturilor de directori în şcoli şi grădiniţe. Am dezbătut aproape două ore şi jumătate după care am convenit să trimitem o adresă către Ministerul Educaţiei cu subliniere că ministrul urma să ne răspundă în trei - patru zile la solicitările noastre, a celor prezenţi la şedinţă. (...) Ne-am trezit peste noapte că această adresă s-a transformat într-un amendament, iar raportul de aprobare care a fost gândit şi redactat la aproximativ două ore după ce eu nu mai eram în Senat purta în dreptul semnăturii domnului Oprea un specimen de semnătură care semăna foarte mult cu semnătura mea. Noi nu facem acum comentarii despre cine a semnat şi cui îi aparţine semnătura, sunt organe abilitate care vor stabili acest lucru", a spus liberalul. 

Săptămâna trecută, Comisia pentru învăţământ din Senat a adus un amendament Legii Educaţiei, prin care concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi de director adjunct în unităţile şcolare se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an şcolar. Amendamentul a fost adus unei propuneri legislative care nu are legătură cu managementul şcolilor, iniţiatorul - deputatul PSD Andrei-Valentin Sava - vizând reorientarea profesională. 

Liberalul Dumitru Oprea a declarat vinerea trecută că pe ordinea de zi a şedinţei comisiei de săptămâna trecută nu figura şi această propunere de modificare a Legii Educaţiei, precizând că raportul întocmit în acest caz nu a fost contrasemnat de el, ci de o altă persoană. Oprea a explicat că Regulamentul Senatului precizează că rapoartele comisiilor de specialitate sunt contrasemnate de către secretarul comisiei, iar el nu şi-a delegat această atribuţie altcuiva.