Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii cărăşeni se delimitează de grupul lui Frunzăverde
Liberalii cărăşeni se delimitează de grupul lui Frunzăverde

Liberalii cărăşeni se delimitează de grupul lui Frunzăverde

Nu există nicio legătură între PNL şi faptele pentru care a fost reţinut vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a precizat preşedintele liberalilor cărăşeni, Marcel Vela, pentru caon.ro.

Vela şi PNL se delimitează astfel de aluziile vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, reţinut după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, potrivit căruia „politica nu se face fără nişte cheltuieli”.

„Este problema lui la ce cheltuieli s-a referit. El a fost primit în partid în anul 2012, împreună cu celălalt vicepreşedinte CJ, cu preşedintele CJ Caraş-Severin şi încă trei parlamentari care au plecat de la PDL la PNL. De atunci şi până în prezent, Ionesie Ghiorghioni nu a sponsorizat sau donat nicio sumă la PNL, nici ca persoană fizică şi nici din partea firmelor la care este acţionar. Curios este că, verificând acum situaţia contabilă, am constatat că acesta nu şi-a achitat nici propria cotizaţie lunară, aşa cum achitau ceilalţi membri de partid, conform Statutului PNL. Mai mult decât atât, Partidul Naţional Liberal a plătit în fiecare an, strict din cotizaţiile membrilor săi, toate impozitele şi cheltuielile pentru un imobil de pe str. Libertăţii nr.37, proprietatea firmei Fag Montana SRL, clădire pe care Ghiorghioni a pus-o la dispoziţia fostului USL în anul 2012, când a candidat pe lista Uniunii pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Considerăm că fiecare persoană este singura responsabilă pentru faptele sale şi ne delimităm de declaraţia lui Ionesie Ghiorghioni precum că dosarul său penal ar fi cumva instrumentat politic. Aşadar, respingem categoric orice speculaţie că ar fi fost vreo legătura între PNL şi faptele pentru care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost reţinut. Justiţia îşi va face datoria şi orice alt comentariu este de prisos“, ne-a declarat Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin.

Procurorii DNA efectuează percheziţii la locuinţa vicepreşedintelui PNL Sorin Frunzăverde şi sediul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, condus de Frunzăverde.

Perchezițiile au loc la numai o zi după ce  mâna dreaptă a lui Frunzăverde, liberalul Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele CJ Caraș Severin pe care și l-a numit acesta în urrmă cu două mandate, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de corupție.