Evenimentul Zilei > Politica > Lia Olguța Vasilescu a explodat după succesul lui Kovesi. Face acuzații grave: V-ați umplut de penibil
Lia Olguța Vasilescu a explodat după succesul lui Kovesi. Face acuzații grave: V-ați umplut de penibil

Lia Olguța Vasilescu a explodat după succesul lui Kovesi. Face acuzații grave: V-ați umplut de penibil

Lia Olguța Vasilescu a explodat la auzul veștii că Laura Codruța Kovesi a câștigat marţi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul prin care a contestat decizia de revocare din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Liderul PSD i-a desființat, într-o postare pe Facebook, pe toți cei care vorbesc de victoria fostei șefe a DNA.

Lia Olguța Vasilescu este de părere că Laura Codruța Kovesi nu ar fi câștigat nimic la CEDO și susține cu convingere că lui Tudorel Toader nu i se poate întâmpla nimic. În plus, liderul PSD le recomandă tuturor celor care vorbesc despre victoria repurtată de fosta șefă a DNA „să pună mâna pe carte” înainte de a face aceste afirmații.

„Kovesi nu a castigat nimic azi la CEDO, iar CCR nu e acuzata de nimic de catre CEDO. Nu mai bateti campii cu gratie fara sa cititi decizia si nu mai mergeti dupa fenta obsedatului de PeeeeeSeeeeeDeeee, adica a aluia care a semnat decretul de revocare. Intre noi fie vorba, i-a venit manusa, la vremea aia, epistola de la Tudorel! Pe care, apropo, nu il poate revoca nimeni din Romania din Comisia de la Venetia! Puneti mana pe carte, ca v-ati umplut de penibil de azi dimineata!”, a susținut Lia Olguța Vasilescu.

Cu o zi în urmă, CEDO a susținut că România a încălcat drepturile procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prin revocarea acesteia din funcţie înainte de încheierea mandatului. CEDO a decis în unanimitate că s-au încălcat dreptul la un proces echitabil (Articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului) şi dreptul la libera exprimare (Articolul 10 din Convenţie).

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: