În cursă au rămas candidați redutabili, nume importante în sportul românesc: Alin Petrache (38 de ani), președintele Federației Române de Rugby, Octavian Bellu (63 de ani), antrenorul lotului feminin de gimnastică, și Elisabeta Lipă (50 de ani), președinte al Clubului Sportiv Dinamo. Majoritatea votanților s-au decis în privința favoritului pe care-l vor susține la șefia COSR.

„Am aflat că mai există rugby”

Printre aceștia se află și Leonard Doroftei, fost mare pugilist, actual președinte al Federației Române de Box. Om dintr-o bucată, care nu se ferește de vorbe, „Moșu’” ne-a declarat că, din punctul lui de vedere, Alin Petrache întrunește condițiile necesare pentru a ocupa una dintre cele mai importante funcții din sportul românesc: președintele al COSR. „Nu mă ascund și o declar public. Îl susțin pe Alin Petrache la șefia COSR. Îmi place pentru că este un om de acțiune. Consider că poate face față atribuțiilor pe care le va avea la conducerea Comitetului Olimpic Sportiv Român. Mie, Petrache mi-a demonstrat că știe cu ce se mănâncă sportul și managementul. De când este președinte la Federația Română de Rugby, am aflat și eu că mai avem echipă națională, am aflat că mai există acest sport. A acționat și s-a văzut acest lucru”, ne-a declartat președintele Federației Române de Box.

E dublu medaliat olimpic

Pe de altă parte, Doroftei a precizat că nici Octavian Bellu și Elisabeta Lipă nu sunt de neglijat.

„Să nu se înțeleagă că aș avea ceva cu Bellu sau Lipă, dar e opțiunea mea și consider că Alin Petrache merită să fie președinte COSR. Sper să reușească și să aibă succes în perspectiva Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro”, ne-a mai spus fostul mare boxer.

Leonard Doroftei este unul dintre sportivii români care și-au pus amprenta la Jocurile Olimpice. În 1992, la Barcelona, Doroftei a câștigat medalia de argint, la categoria 63,5 kilograme, iar patru ani mai târziu, la Atlanta, pugilistul ploieștean a urcat pe treapta a doua a podiumului, cucerind argintul, la categoria 60 de kilograme. La profesioniști, Doroftei a fost campion mondial la categoria semi-ușoară, versiunea WBA.

„Voi declina invitațiile la emisiunile radio și TV”

Alin Petrache a anunțat, ieri, pe blogul personal, alinpetrache.ro, că nu va mai participa la emisiunile radio și TV, până la alegerile COSR. „Am luat act și sunt de acord cu poziția domnului Octavian Morariu cu privire la respectarea principiilor Olimpismului și a Chartei Olimpice, precum și de posibilitatea prin care aceste principii să fie afectate în urma unor dezbateri interpretabile în mass media în această perioadă. Drept urmare, pentru a nu a aduce prejudicii imaginii COSR și spiritului olimpic, am decis să declin invitațiile în dezbateri radio sau TV până la momentul alegerilor”, a explicat Petrache.