Legendele despre cele cinci substanțe „magice” ce promit minuni pentru sănătate. Adevăr sau minciună

Legendele despre cele cinci substanțe „magice” ce promit minuni pentru sănătate. Adevăr sau minciună Cristale. Sursa foto: Dieter Staab/ Pixabay

Numeroase povești și legende au luat naștere în jurul anumitor pietre prețioase și plante de diverse tipuri, despre care se spune că ar deține substanțe magice, având capacitatea de a produce adevărate minuni.

Important e să știm că unele dintre ele au în jurul lor doar simple mituri și legende.

Substanțe „magice” ce fac minuni

Lyngurium

Această piatră prețioasă a fost înregistrată în lucrările lui Teofrast din Eresos. Conform filozofului grec, lyngurium era descris ca fiind urina solidificată a unui lince.

Ne puteți urmări și pe Google News

Se spunea că această substanță avea proprietăți vindecătoare.

De exemplu, când era amestecată într-un lichid și consumată, se credea că poate dizolva pietrele de la rinichi sau poate trata icterul.

Ambrozia

Ambrozia a fost recunoscută ca hrana zeilor din mitologia greacă, fiind asociată cu conferirea nemuririi.

Legendele și miturile despre puterile ambroziei sunt numeroase. Se spunea că atunci când o consumau, zeii deveneau imortali.

De asemenea, când unul dintre fiii zeilor, precum Apollo, consuma ambrozie, el se transforma instantaneu într-un adult.

Deși nu se știe momentan ce substanțe „magice” ar conține această plantă, unii sugerează că era produsă din miere fermentată, în timp ce alții afirmă că era obținută din vin.

Ambrozie.

Ambrozie. Sursa: Arhiva EVZ

Apa nerostită

În mitologia scoțiană, apa nerostită este considerată un remediu extrem de puternic, capabil să vindece orice boală.

Se spune că aceasta trebuie colectată în tăcere, fie la răsăritul sau la apusul soarelui, de sub un pod folosit atât de cei vii, cât și de cei morți. Există diverse păreri cu privire la modul corect de consum al apei pentru a beneficia de proprietățile sale vindecătoare.

Potrivit unei tradiții, persoana care suferă trebuie să bea de trei ori din apa magică înainte de a spune vreun cuvânt în casă.

Legendele din jurul acestor „poțiuni”

Elixirul Iepurelui de pe Lună

În mitologia chineză, se spune că pe Lună trăiesc diverse creaturi, iar una dintre cele mai cunoscute este legenda iepurelui.

Potrivit poveștii, într-o vreme când Buddha și-a schimbat înfățișarea pentru a se asemăna cu un sfânt și a cerut ajutorul animalelor din jur pentru hrană, singurul care nu a răspuns chemării sale a fost iepurele.

În loc să aducă hrană, iepurele s-a aruncat în foc, oferindu-și propria carne călugărului. În semn de recunoștință pentru acest gest de sacrificiu, Buddha l-a trimis pe iepure pe Lună.

Conform legendei, pe Lună, iepurele a produs substanțe „magice” cunoscute sub numele de „elixirul vieții”, amestecând ingredientele pe capul unei borăști-râioase.

Buddha

Great Buddha Statue near Mahabodhi Temple in Bodh Gaia, Bihar state of India

Apa râului Lethe

În mitologia greacă, se regăsesc cinci râuri principale: Styx, Kokytos, Pyriphlegethon (Phlegethon), Acheron și Lethe.

În legendele grecești, Lethe, cunoscută și sub numele de „Râul Uitării”, a apărut mai târziu.

Spre deosebire de Styx, Kokytos și Acheron, care se întindeau și în lumea celor vii, Lethe se afla în întregime în subteran.

Platon a fost primul care a discutat despre puterile apei din râul Lethe. El afirma că cei care beau din această apă uită totul.

Cu toate acestea, cei care au săvârșit crime în timpul vieții nu puteau beneficia de efectele miraculoase ale apei.

Aceștia erau blestemați să trăiască în lumea celor morți cu amintirea acțiunilor pe care le-au săvârșit, potrivit listverse.com.