Evenimentul Zilei > Social > Legendara formație Pro Musica se întoarce. Concert de comeback după 21 de ani de pauză
Legendara formație Pro Musica se întoarce. Concert de comeback după 21 de ani de pauză

Legendara formație Pro Musica se întoarce. Concert de comeback după 21 de ani de pauză

Concertul de „comeback” al legendarei formaţii rock Pro Musica din Timișoara va avea loc pe 5 octombrie la Filarmonica Banatul, de la ora 19.00, sub logo-ul «Pro Musica 41» cu motto-ul «Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate», versurile de început ale poeziei Glossa de Mihai Eminescu.

Evenimentul are loc la 21 de ani după ultimul concert susţinut de Pro Musica şi la 41 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Primul concert al trupei Pro Musica a avut loc în ianuarie 1973 la Liceul Pedagogic din Timişoara. De-a lungul anilor Pro Musica a dvenit o formaţie etalon pentru cultura rock din România.

„O revenire este întotdeauna un motiv de a arăta că eşti într-un progres, că ai înaintat în anii ăştia. Fiecare dintre colegii mei din Pro Musica a cântat în anii aceştia, în diverse formule. Noi muncim acum pentru a reface empatia. Diferenţa dintre muzcicieni se face prin ceea ce transmiţi de pe scenă. Asta e cel mai important. Este o bucurie foarte mare să cântăm din nou împreună. De la ultimul concert Pro Musica, de acum 21 de ani, am mai ţinut legătura cu colegii mei. Pe mulţi i-am avut colegi la înregistrările pentru trilogia Sensul Vieţii. Acum respirăm acelaşi aer. Aşteptăm cu nerăbdare întâlnirea cu publicul. Este un concert de revenire, nu unul aniversat. Primul nostru concert a avut loc în 15 ianuarie 1973, deci probabil vom avea un concert aniversar în 2018, la împlinirea a 45 de ani de existenţă. Aşteptăm cu emoţie acest concert. Revenirea noastră este o sărbătoare pe care vrem s-o transmitem şi celor care vor fi în sală“, a declarat Ilie Stepan, liderul trupei.

Pe scenă vor urca Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borţeanu şi Vera Ciocan.  

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare la Casieria 2 a Filarmonicii Banatul (în holul de la intrare, partea opusă faţă de Casieria 1 a Filarmonicii), la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei.